Трети полицай почина от раните си в Киев

  • 01 септември 2015 14:15

  • 1389
  • 0
Трети полицай почина от раните си в Киев
© Gettyimages/Gulliver

Трети полицай е починал от нараняванията си, получени при сблъсъците пред украинския парламент, съобщи депутатът Олга Богомолец, цитирана от БНР.

Повече от 140 души са били хоспитализирани след вчерашните размирици в Киев, избухнали, след като Върховната рада прие на първо четене проектозакон за повече правомощия на източните райони на Украйна.

18 заподозрени остават в ареста във връзка с безредиците в украинската столица, съобщи по-рано вътрешният министър на страната Арсен Аваков.

Тринайсет души са освободени, тъй като информацията за тях засега не е потвърдена. Сред оставащите под стража има двама бойци от силите на украинското МВР, един от които е заподозрян в хвърляне на граната срещу силите на реда.

Украинският вътрешен министър Арсен Аваков обвини за избухналото вчера насилие партията "Свобода" и нейния лидер Олег Тягнибок, напомня ТАСС.

Член на доброволческия батальон "Сич" към украинското министерство на вътрешните работи е задържан по подозрение за взривяване на граната по време на протестите.

При взрива загина един служител на националната гвардия. Командирът на батальона каза, че задържаният е бил в отпуск по време на безредиците, но не можа да обясни как се е сдобил с бойна граната.

Вчерашните събития в Киев показват колко е опасен флиртът с екстремисти - партията "Свобода", заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща със студенти и преподаватели от Московския държавен институт за международни отношения към дипломатическото ведомство.

Последвайте канала на

1389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини