Развитието на голф туризма ще утвърди България като целогодишна туристическа дестинация

  • 01 септември 2015 12:40

  • 1334
  • 1
Развитието на голф туризма ще утвърди България като целогодишна туристическа дестинация
© Getty Images/Guliver

Развитието на голф туризма е възможност България да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация, заяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard при откриването на българско-индийския голф турнир "Среща на шампионите с Шив Капур".  Близо 40 голфъри от Европа и Азия се включват в състезанието със специалното участие на индийската голф звезда Шив Капур за представяне на голф дестинацията "Нос Калиакра" с три игрища, съобщава БТА.

Индия е огромен и много перспективен туристически пазар, каза Ангелкова, като посочи, че Министерството на туризма планира в рамките на пет години България да стъпи на тази далечна дестинация. Министърът припомни, че през последните месеци България беше посетена от звезди на "Боливуд", които са били впечатлени от културните и природните забележителности, от гостоприемството и са станали посланици на нашата страна. С днешното събитие, което събира голфъри, туроператори, авиокомпании, поставяме още по-дълбоки основи на нашето сътрудничество с Индия, посочи Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. Министърът добави, че през октомври-ноември се очакват и други голфъри от Индия, а през идната година потокът ще бъде засилен.

Министерството на туризма ще подкрепи голф туризма при рекламирането и максимално ще улесни административните процеси, ако инвеститори проявят интерес да изградят нови голф игрища, каза още Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Посланикът на Индия в София Раджеш Кумар Сачдева пожела при откриването на голф турнира "Среща на шампионите с Шив Капур" България да вземе своя дял от огромния туристически пазар в неговата страна.
Всяка година около 20 милиона индийски граждани пътуват в чужбина, като се очаква към 2020-а индийските туристи да нараснат до 50 милиона души. Надявам се България също да вземе своя дял от този пазар, заяви посланикът. По думите му индийският туристически пазар е най-бързо развиващият се.

Посланикът посочи, че с откриването на българо-индийския голф турнир със специалното участие на индийския голфър Шив Капур, който ще промотира България като голф дестинация, се открива нова страница в двустранните взаимоотношения.

Имал съм късмета да пътувам по целия свят и съм играл на много голф игрища, но вашите от дестинацията "Нос Калиакра" по нищо не отстъпват на най-добрите, каза Шив Капур. По думите му той е забелязал само една слабост - че голфърите все още не знаят каква чудесна страна е България. С удоволствие ще се върна отново тук, ще популяризирам България в Индия и по света, за да дойдат повече хора на игрищата от голф дестинацията "Нос Калиакра", каза голфърът с голям международен престиж.

Близо 40 голфъри от Европа и Азия се включват в българо-индийския голф турнир, на откриването на който присъства министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. Състезанието продължава и на 2 септември.

Последвайте канала на

1334 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дрън Дрън

2015.09.05 | 08:35

1
Отново платено съобщение! Може ли в БГ да се играе голф през зимата? Изтървахме питомното в лицето на немски, английски, руски пазари, ще гоним дивото от Индия и Китай. А да, забравих обектите близо до нас!!

Добави коментар

Водещи новини