Меркел: Шенген под въпрос ако не се оформят квоти за бежанците

  • 31 август 2015 20:38

  • 3720
  • 2
Меркел: Шенген под въпрос ако не се оформят квоти за бежанците
© Gettyimages/Gulliver

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се призова страните от ЕС да споделят обща отговорност за най-голямата бежанска криза от десетилетия насам.

"Европа като цяло трябва да постигне напредък по този въпрос и страните членки трябва да споделят отговорността за бежанците, търсещи убежище", каза Меркел на пресконференция в Берлин. Канцлерът подчерта, че ако Европа се провали по въпроса с бежанците, тя ще прекъсне фундаменталната си връзка с универсалните граждански права. Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се настоя още веднъж и за определяне на квоти за прием на мигрантите.

"Ако не успеем да се споразумеем за справедливо разпределение, ще се окажат под въпрос Шенгенските споразумения, а ние не бихме искали това", каза канцлерът. Според нея не е приемливо това, че някои страни от ЕС казват, че не желаят да приемат мюсюлмани.

Последвайте канала на

3720 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
batman

2015.10.16 | 15:57

2
Най-лицемерното изречение, което не спира да се върти по всички медии е, че Европа застарявала и имигрантите щели да окажат положително влияние на пазара на труда. И това изречено при положение, че тук безработните са над половин милион души, а в средиземноморските страни общия брой достига около 10 млн. Нагло и безочливо твърдение, че нямало работна ръка
Меркелкеее,

2015.10.16 | 15:57

1
НИЕ ШЕНГЕН НЕ ЩЕМ! И ТАЗИ ПСЕВДО ЕВРОПА СЪЩО! НИКОЙ НЕ НИ Е ИСКАЛ РАЗРЕШЕНИЕТО ДА ВЛИЗАМЕ В НЕЯ. ИЗХВЪРЛЯЙТЕ НИ ПО-БЪРЗО, ЧЕ ДА ПОЧНЕМЕ ДА СИ ОПРАВЯМЕ ДЪРЖАВАТА! ВИДЯХМЕ ВИ И ЖИЛОТО И МЕДА - МЕРСИ, НЕ ЩА!

Добави коментар

Водещи новини