Четирима пияни шофьори засякоха в Шуменско

  • 31 август 2015 12:27

  • 1098
  • 0
Четирима пияни шофьори засякоха в Шуменско
© Булфото

Четирима, седнали зад волана с алкохол над 1, 2 промила, са установени през почивните дни в Шуменско, информират от ОД на МВР. 2,14 промила е най-високата измерена концентрация на алкохол в издишан въздух, тя е на 56-годишен шуменец.

Той бил спрян за рутинна проверка на 29 август около 17:00 часа на ул."Лозенград" в Шумен. Водачът бил зад волана на лек автомобил Рено "Рапид" с шуменска регистрация.

Отказал да даде кръвна проба. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 343 Б ал 1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест. Около 00:15 часа на 29 август на ул."Славянска" в Смядово е установен водач, който управлявал с алкохол. Той бил зад волана на лек автомобил Фолксваген "Голф" с шуменска регистрация.

По време на извършената полицейска проверка било изяснено, че 37-годишният мъж от село Риш шофира с 1,54 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа в ареста във Велики Преслав.

Започнато е бързо производство. Бързо производство е започнато и срещу 33-годишен мъж от Нови пазар за шофиране в нетрезво състояние. Около 01:50 часа той бил засечен от полицейски служители да управлява Фолксваген "Голф" с шуменска регистрация по ул."Петър Берон". При извършена проверка за наличие на алкохол показанията на дрегера отчели 1,78 промила.

Издаден му е талон за медицинско изследване. 23-годишен пък е установен да управлява лек автомобил Опел "Астра" с 1,53 промила алкохол в 02:00 часа на 30 август. Патрулен екип, който работил по безопасността на движението в малките населени места спрял за проверка на ул."Шейново" в село Сини вир водачът на опела. Той бил тестван за алкохол с дрегер.

След отчетените 1,54 промила отказал да даде кръвна проба. За престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е започнато бързо производство.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1098 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини