Токио скочи на лидера на ООН Бан Ки Мун

  • 31 август 2015 08:59

  • 1371
  • 0
Токио скочи на лидера на ООН Бан Ки Мун
© gettyimages

Япония изрази днес загриженост поради плановете на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун да посети Китай тази седмица, за да присъства на военния парад в чест на 70-годишнината от края на Втората световна война, предаде ДПА.

Бан не бива ненужно да акцентира върху конкретен момент от миналото, заяви главният секретар на кабинета Йошихиде Суга. ООН би трябвало да заема неутрална позиция, подчерта той. Генералният секретар смята, че е важно да се размисли върху миналото, да се хвърли поглед върху уроците, които сме научили, и да се помисли как можем да продължим напред към по-светло бъдеще въз основа на тези уроци, обясниха миналата седмица пред агенция Киодо от кабинета на генералния секретар на ООН. Бан, бивш външен министър на Южна Корея, планира да присъства на церемония на 3 септември, наречен от Пекин "Ден на победата в съпротивителната война на китайския народ срещу японската агресия".

Почти 1000 чуждестранни военни от 17 страни също ще участват в парада, на който ще присъстват около 30 държавни глави, сред окито президентите на Русия и Южна Корея Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Пак Гън-хе. Японският премиер Шинзо Абе отклони поканата.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини