Българин измисли часовник, който превежда чужди думи за 2 секунди

  • 31 август 2015 06:27

  • 4141
  • 3
Българин измисли часовник, който превежда чужди думи за 2 секунди
©

Българският изобретател Владимир Ичевски създаде уникален часовник, с помощта на който непознатите думи в чуждите езици вече няма да са пречка.

Идеята за подобно устройство се родила преди повече от 20 години. Именно оттогава Ичевски започва да разработва специален софтуер, който да разпознава графични образи в рамките на 1-2 секунди, разказа той пред "Новинар".

Първоначално излиза модел на изобретението под формата на писалка, която предизвиква фурор на Пловдивския технически панаир през 2007 г.

През последните години в крак със започващата “революция на китката” в сферата на мобилната електроника, преводачът се трансформира във формата на ръчен часовник, тъй като използването му е много по-удобно в ежедневието. Устройството е универсално и може да превежда текст от хартия, електронни четци, таблети, фаблети и смартфони независимо от модела, производителя и операционната система.

Моделът е с големината на ръчен часовник и е единственото устройство с подвижна камера, благодарение на която може да се използва традиционно, като се държи и управлява активно с ръка, или като ръчен часовник в режим „Hands Free”.

Управлението му става без бутони, с така наречения "жестов контрол" и леки движения на ръцете в една или друга посока. С това се отговаря на световната тенденция, а именно информацията да се управлява и използва чрез жест, звук, поглeд, мимика и мисъл за постигане на максимум полза с минимум усилия. Чрез лазерен лъч се посочват само тези думи или изрази в текста, които са непознати

Последвайте канала на

Нора Виткова
4141 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.11.21 | 17:45

3
БЪЛГАРИНА Е НАЙ-ГНУСНОТО ПЛЕМЕ СЛЕД МAHГАЛИ И TУРЦИ !!!!!!!!!!

2015.09.23 | 10:06

1
Браво! Да е жив и здрав и повече българи да има като него, че простотията ни заля.. тотално!

2015.09.23 | 10:06

2
Ако вярваш на пожълтялите медии ни е заляла.

Добави коментар

Водещи новини