Последната неделя на „София диша” озвучи софийските улици (видео)

  • 30 август 2015 20:05

  • 1513
  • 0
Последната неделя на „София диша” озвучи софийските улици (видео)
© Булфото

Последната неделя на фестивала „София диша” бе посветена на музиката - програмата заложи на авангарда и представи млади музикални таланти, съобщи Дарик.

Събитието стартира в 16.00 часа и завършва в 22.00 ч., на ул. „Оборище”, между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Сан Стефано”.

Концертите започнаха с Константин Кучев - певец и композитор на театрална музика, завършил поп и джаз пеене в музикалната академия „Панчо Владигеров”. Той представи „Разходка по луната”.

Clavexperience поеха щафетата от 17.00 ч., когато Павел Терзийски (вокали, бийт бокс) и Димитър Горчаков (клавири) преминаха през Dub, Reggae, Drum and bass, Dubstep и джаз.

Музиката на международната формация - The Bedlam Club, базирана в София и състояща се от клавишни, контрабас, барабани и перкусия, пък представи electro punk jazz от 18.00 ч.

От 20.00 ч. започнаха The Science - колаборация между електрониката на Мартин Ставрев (Soulslept) и вокала на Нино Гомес (Brujeria). Музиката им е новаторска, в нея могат да бъдат усетени влияния от стиловете дъбстеп, трип хоп, IDM.

Извън Голямата сцена на фестивала се представиха „Вокализирай това”, които в обособено пространство на улицата пяха, импровизираха и записваха музика заедно с публиката.

Последвайте канала на

1513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини