Подлагат на обществено обсъждане промените в трудово-медицинската експертиза

  • 30 август 2015 15:29

  • 2131
  • 3
Подлагат на обществено обсъждане промените в трудово-медицинската експертиза
© Булфото

Предложенията за промени в трудово-медицинската експертиза се подготвят и ще бъдат положени на широко обществено обсъждане, преди да бъдат приети.

Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в село Кунино в отговор на въпрос как ще постъпи, когато получи призовка от "гражданския трибунал" на хора с увреждания, организиран преди дни.

Той посочи, че въпросите на семействата, които отглеждат деца с уврежданията, са много важни и по тях се работи активно и се провеждат много срещи.

Според него част от исканията на родителите, които отглеждат деца с увреждания, някои от които вече са навършили 18-годишна възраст, са напълно резонни и би трябвало да са приоритетни на социалната политика на държавата.

Социалният министър подчерта, че решаването им зависи от възможностите на държавата и допълни, че не бърза да обещава, но следващата година ще има добри новини по тези проблеми.

Хората, сключили еднодневни трудови договори, не губят социалните си помощи или помощите за отопление, а получават допълнителен доход, като са здравноосигурени и застраховани срещу трудова злополука, заяви министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в отговор на въпрос, цитиран от БТА.

Според него липсата на еднодневни трудови договори в област Враца вероятно се дължи на това, че тази информация не е стигнала както до хората, така и до работодателите, защото някой не си е свършил работата.

Той допълни, че за един месец вече има над 20 000 такива трудови договори и не е нормално да са най-малко във Видин, Монтана, Враца, Кюстендил и Перник, където селскостопанската работа, свързана с прибиране на реколтата от плодове, зеленчуци и гъби, така или иначе се върши.

Според него е очевидно, че ако няма официални договори, има неофициална икономика, и е очевидно, че някой не си е свършил работата. Министър Калфин каза, че ще поиска от Главната инспекция по труда и от Агенцията "Социално подпомагане" да засилят работата си в тази посока.

Вицепремиерът откри клуб на пенсионера в романското село Кунино. Новият клуб е дарение от фирми, работещи в селото, като в ремонта на сградата и оборудването й са вложени 40 000 лева. Траянополският епископ Киприян - викарий на Врачанския митрополит, освети сградата.

Последвайте канала на

2131 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.11.25 | 11:52

3
и кои общества ще обсъждате трудово медицинските експертизи ? Виждам че основната Ви идея е работещите да умират преди получаване на пенсия , е предполагам че и ТЕЗИ обсъждания ще са със същата насоченост и със същите ; общества ;

2015.11.25 | 11:51

2
Тоя идиот и Москов правят всичко възможно да преизпълнят краварския план ,за повече отишли си от тоя свят ,хора ! А естествено ,краварите ще им поднесат благодарности в формата на зелени пачки !Те и без това печатат пари ,на поразия и изкуствено им поддържат стойността с никелово злато !
Демирева

2015.08.31 | 19:16

1
ДАЙ МИ ПЕНСИЯ БЕ .КАКВО МИ СЕ ПРАВИШ ЧЕ РАБОТИШ.ИДИ В ГЪРЦИЯ И СЕ РАЗБЕРИ С ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ПЕНСИИТЕ .УБИЕЦ,УБИЕЦ, УБИЕЦ ЕВРЕЙСКИ БОКЛУК.

Добави коментар

Водещи новини