АБВ е за "Да" на референдума за електронното гласуване (обновена+видео)

  • 30 август 2015 14:47

  • 2431
  • 1
АБВ е за "Да" на референдума за електронното гласуване (обновена+видео)
© АБВ

АБВ се обявява с позиция "Да" на гласувания от Народното събрание референдум и с тази позиция ще се регистрираме в ЦИК. Това каза на пресконференция в централата на партията заместник-председателят и председател на предизборния щаб Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, цитиран от БТА.

Парламентът реши заедно с местните избори да се състои референдум с въпрос, свързан с въвеждането на електронно гласуване.
Петков представи готовността на АБВ за местни избори на 25 октомври.

На заседанието на Националния съвет на партията днес сме утвърдили общо 100 кандидати за кметове на райони и на общини, отбеляза Петков. Те са утвърдили 94 кандидатури за кметове на общини и осем кандидатури за кметове на райони - две в столицата и шест в Пловдив.

На предходното заседание на ръководството на партията са утвърдени 84 кандидати за кметове на общини. АБВ има утвърдени кандидати в 21 от областните центрове - от тях двама са коалиционни кандидати, един е независим, а останалите 18 са партийни кандидатури.

Според Петков това е много сериозен знак за самочувствието на структурите на АБВ и за увереността, която имат в предстоящата предизборна надпревара.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в отбеляза, че ще водят строго позитивна кампания и ще представят за какво са, какви политики и решения предлагат. По думите му те няма да навлизат в лични нападки и деструктивна кампания, която може да доведе до допълнително разочарование в хората, отвращение и неучастие в изборния процес.

Ще водим чиста кампания, ще минимизираме публичните нагледни материали, които изискват места за тяхното разлепване, каза Петков. Според него трябва да се разширят правомощията на кметовете на села, защото те сега "са зрители" - не разполагат с никакви инструменти при формирането на бюджета на населените места, за които носят отговорност.

Ще продължим да настояваме да се завърши със законодателно решение дебатът за второто ниво на местно самоуправление, каза още Петков.

В отговор на репортерски въпрос той отбеляза, че във Варна, Видин, Кърджали, Ловеч, София-град и Хасково областните структури още не са излезли с номинации за кандидати на този етап.

По-рано днес партията на Първанов се регистрира в ЦИК за местните избори, като си поставиха за задача да спечелят подкрепата на поне 200 хил. българи.

Последвайте канала на

2431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рони

2015.08.30 | 21:52

1
Прекалено голямото лавиране на АБВ между ляво и дясно, ще им донесе провал на изборите...

Добави коментар

Водещи новини