Голямото прибиране започна. Зверски са проверките по пътищата

  • 30 август 2015 13:04

  • 3164
  • 6
Голямото прибиране започна. Зверски са проверките по пътищата
© Булфото

В края на август започва голямото прибиране след летните отпуски. Засилени проверки и по-интензивен трафик – това е обстановката на пътя с приближаването на есента. Ремонтите по магистралите продължават, започват и нови.

В последните дни на август от Пътна полиция направиха равносметката за сезона. Тя категорично показва, че този месец е бил най-черният както за лятото, така и за годината.

През август, който още не е свършил, на пътя са загинали 61 души. През юли жертвите са 59.

За сравнение – миналото лято най-много загинали в катастрофи е имало през юли. От МВР засилват екипите си отново. Обмислят и промени в законите срещу войната на пътищата. Работна група в полицията ги подготвя, очаква се да бъдат готови до края на септември.

„Наказанието да стане неизбежно и да се коригират някои по стари текстове в двата закона, неприложими в момента. Целта е да се облекчи административно-наказателният процес. Протакането му във времето създава чувство на безнаказаност в нарушителите. По този начин не се постига основната цел на закона – да се превъзпитат и да се възпрепятстват от последващо нарушение”, обясни пред БТВ Иво Писанов от Главна дирекция „Национална полиция”.

Едно от невралгичните места и днес вероятно ще бъде „Цариградско шосе”, чийто ремонт не е завършил. Но се гответе и за нови „тапи”.

От 1 септември започва ремонт на около 30 км от „Хемус” - между Варна и Шумен. Първата отсечка, която ще бъде ремонтирана, е 7 км от пътен възел „Каспичан”.

На 7 септември започват и ремонтите на „Тракия”. Те ще са в лявото платно на моста при 9-и километър, в дясното платно на моста над река Тополница при 77-и километър, а също и в отсечката от 75-и до 81-и километър. Ремонти ще има и в района на пътния възел край Пазарджик.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3164 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
FM

2015.08.31 | 23:02

6
Боклуците се прибират в големия Боклук!
жжжж

2015.08.31 | 23:02

5
"Зверски са проверките по пътищата" - зверове ли ги извършват ...
Софиянец

2015.08.31 | 23:02

4
Внимавайте какво си пожелавате, смешници! Наистина ще спрем да идваме на тази клоака наречена българско черноморие, и ще умрете от глад! Пък вие си продължавайте да завиждате, че живеем в София.
qwerty

2015.08.31 | 23:02

3
нещем ви смотаното море, ше си ходим по гърция където е чисто, няма фекалии по плажа, няма цигани да ти искат 5 лв за чадър и да ти предлагат препикани гевреци, няма убийства и ръгания, няма простотии и простаци. сега като се направи магистрала от софия до гърция никой няма да ходи по тва пършиво българско черноморие защото вие го съсипахте там местните.
Гошо

2015.08.31 | 12:56

2
20 лева и от зверска ще стане смешна!

2015.08.30 | 16:07

1
KAKVO OZNATCHAVA 'ZVERSKA PROVERKA' ? PATOLOGIA STEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Добави коментар

Водещи новини