Арести в Испания заради трафик на имигранти с джетове

  • 30 август 2015 07:12

  • 1797
  • 0
Арести в Испания заради трафик на имигранти с джетове
© Getty Images/Guliver

Четирима души са задържани през август в Южна Испания, след като прехвърляли в Испания през Гибралтарския проток с джетове марокански имигранти - практика, представляваща сериозен риск за живота на имигрантите, предаде Франс прес, съобщи БТА.

Само през последните 72 часа шест джета са прехванати, докато оставяли имигрантите близо до брега при Тарифа, в Южна Испания, отдалечена само на 14 км от северния бряг на Мароко, съобщи Гражданската гвардия вчера.

Всеки каналджия качвал по двама-трима имигранти на джета си.

Този вид транспорт в Гибралтарския проток представлява сериозен риск за живота на имигрантите, които често не умеят да плуват, тъй като трафикантите не ги придружават до самия испански бряг. Някои от каналджиите се възползват от случая, за да превозват дрога, скрита в джетовете или в дрехите на имигрантите.

Имигрантите често са принуждавани да пренасят торби с марокански хашиш, тежки понякога до 30 кг, пеша по стръмния планински терен в Южна Испания до купувачите. Кило хашиш от Риф в Мароко се продава за 1600 евро в Испания по данни на органите за борба с дрогата в Гибралтар.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини