Заподозрените за смъртта на мигрантите в камиона остават за 1 месец в ареста (обновена)

  • 29 август 2015 16:19

  • 3109
  • 8
Заподозрените за смъртта на мигрантите в камиона остават за 1 месец в ареста (обновена)
© Gettyimages/Gulliver

Унгарски прокурори пратиха за 1 месец в ареста тримата българи и афганистанеца, арестувани вчера в Унгария по подозрения, че са транспортирали 71 бежанци, намерени мъртви в камион, изоставен на австрийска магистрала, съобщи Ройтерс.

Смъртта на мигрантите породи международна реакция и възмущение и подчерта опасностите, пред които са изправени хилядите мигранти, които избират да напуснат бедността и насилието в Близкия изток и Африка и се опитват да се установят в ЕС.

Четиримата заподозрени с белезници, привързани към кожена верига и всеки един от тях носещ бутилка с вода, бяха ескортирани от специални полицейски сили в съда в централния унгарски град Кечкемет, откъдето камионът е започнал финалното си пътуване към Австрия.

Говорител на прокуратурата заяви пред журналисти, че на четиримата мъже ще бъдат повдигнати обвинения за трафик на хора, включващ мъчение и извършен с цел финансово облагодетелстване.

Камионът е потеглил от Кечкемет, взел е мигрантите близо до южната граница на Унгария със Сърбия, после ги е превозил от Унгария до Австрия, заяви говорителят на прокуратурата Габор Шмит пред журналисти, цитиран от БТА.

Четиримата могат да получат присъди от 2 до 16 години затвор, ако бъде призната вината им по гореспоменатите обвинения.

Четиримата заподозрени няма да бъдат обвинявани в Унгария за непредумишлено убийство, защото такова обвинение ще им бъде повдигнато в Австрия, добави Шмит.

От четиримата най-възрастният мъж е на близо 50 години, а останалите трима са на двайсетина и тридесетина години.

Днешното съдебно заседание беше за одобряване на едномесечния арест, през който ще продължи разследването. Този арест може да бъде удължен за неопределено време.

Четиримата арестувани обаче обжалваха решението на съда за оставане в ареста и твърдят, че са невинни.

Последвайте канала на

3109 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.09.01 | 11:47

8
Както казах, младото поколение в България е БЕЗМОЗЪЧНО. Да затвориш човек в хладилен херметически камион трябва да си тъп като маймуна - а те са точно такива. Понякога като гледам новото 20-30 годишно поколение се изумявам - все съм виждал тапаци по-света, но младите българи наистина са уникални в това отношение. С чука в главата - ще им е малко.

2015.09.01 | 11:46

7
Тези нашенци са тъпи почти колкото ТИКВАТА ПРОСТА ГЕРБЕРАСТКА !
Pena

2015.09.01 | 11:46

6
Крайно време е да престанем с тази демокрация и да ги наречем с техните имена-това са цигани,бяли като снежинките и тъпи до безумие!

2015.08.30 | 21:24

5
И като ги видях по новините, така наречените "българи", ми се доповръща!! И тримата си бяха "ромляни", като за единият даже казаха, че е с ливански произход!!!! Най-много мразя да сравняват българският етнос с тези тъпанари!!! Водят се по паспорт български граждани, но не са етнически българи!!!!!

2015.08.30 | 16:40

4
Европа трябва да си реши час по-скоро този проблем. Да създаде легална процедура за емиграция; да съдейства заедно с САЩ и Русия за решаване на проблемите вътре в страните от третия свят и да не бъдат толерирани тоталитарни и марионетни режими, които обричат хората на глад и граждански войни.
BBB

2015.08.30 | 16:08

3
ave te tez ne sa balgari cigani sa ili po tochno mileti tursko govoryasht etnos koyto tupite bulgari mislyat za cigani ami mitnicharite i policaite det sa gi propusnali i te lisa cigani dobre che ima edni cigani ta da si burshite mirizlivite dupeta
минаващ

2015.08.30 | 02:08

2
ТАпаци, ТЪпаци или ТАшаци?
минаващ

2015.08.30 | 02:08

1
по-сВета от кого? Добре, че ти си МОЗЪЧЕН.

Добави коментар

Водещи новини