Бареков поиска от Борисов да уволни Яне Янев

  • 29 август 2015 15:46

  • 5750
  • 63
Бареков поиска от Борисов да уволни Яне Янев
© Булфото

В открито писмо до министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г членът на ръководството на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва поиска съветникът на премиера Яне Янев да бъде отстранен от длъжност.

Според Бареков Янев иска да отстрани членът на ЕП като „единствен и пряк политически опонент" на премиера и се заканва да отнесе казуса до главния прокурор. По думите му Яне Янев хвърля огромна сянка на съмнение върху начина, по който се упражнява изпълнителната власт в България.

Публикуваме писмото на Бареков без редакции:

Г- н Министър-председател,

Вчера лице, което представлява Вашата институция, в случая Вашият съветник г-н Яне Янев, използва медия, обслужваща Вас (Медиапул), за да изрече недопустими, противозаконни и безумни твърдения и напътствия към независимата съдебна система с цел да бъда оклеветен, опозорен и ликвидиран като Ваш единствен и пряк политически опонент включително и „отзован“ и осъден от прокуратурата, каквото и да означава това безумие.

Вашият съветник в качеството си на висш служител в Министерски съвет, занимаващ се с корупционните въпроси, постави срок на независимата съдебна система, в случая прокуратурата, и ултиматум аз да бъда подведен под съдебна отговорност до края на предизборната кампания за кметове и общински съветници (края на месец октомври).

Допускам, че Вие не сте наясно с въпросните изпълнения на Вашия съветник, но те злепоставят Вашето име, институциите в Република България, както и допускат основателното съмнение, че Вие упражнявате контрол върху прокуратурата и българския съд.

Вашият съветник дори предложи да бъда „отзован“ от ЕП. Подобен термин не съществува в правния мир нито на Република България, нито в европейското законодателство.

По същество, думите на Вашия съветник Яне Янев представляват директна заплаха към мен в качеството ми на европейски депутат и лидер на българска партия, рекет, шантаж и търговия с влияние с поверената Ви от парламента институция.

Този казус в понеделник, в 9 сутринта, ще бъде отнесен до главния прокурор на Република България.

Въпросът е само eдин – Вие стоите ли зад Яне Янев, неговият рекет и търговия с влияние спрямо мен или той доброволно и в лично качество нарушава Конституцията на Република България, която категорично пази разделението на властите и не допуска вмешателство на изпълнителната власт спрямо съдебната?

Г-н Борисов, наясно съм, че лицето Яне Янев си „купи“ поста Ваш съветник за индулгенция и политически чадър с клеветите и сигналите, с които заля българската прокуратура и медиите миналото лято и беше основно острие на олигархията и статуквото спрямо мен и моята партия. Преди 4 години това лице щеше да Ви уволнява, а сега Вие си го назначихте, за да омаскарява опозицията, към която Вие проявявате ту необяснимо благоразположение, ту типичната за българските нрави нетърпимост.

Настоявам още в понеделник Вие да уволните и дори да поискате преди това оставката на Вашия съветник, заради изключителната му арогантност, глупост и себичност при погазване на законите на Република България. Думите на Яне Янев хвърлят огромна сянка на съмнение върху начина, по който се упражнява изпълнителната власт в България.

Ако целта на т.н „съдебната реформа“ е Министерски съвет да нарежда на прокуратурата саморазправа с опозицията, то явно сте я постигнали още преди реформата да е факт.

Ударите под кръста срещу мен и моята партия започнаха от Вашите послушници и обслужващи Ви журналисти от момента, в който спечелих 11% на европейските избори в се превърнах в първостепенна заплаха за статуквото.

Защо, г-н Борисов, никой от Вас (нито Вие, нито Вашите съветници) не реагираха, когато олигархията превърна дейността на парламента в търговия на дребно и купи моите депутати, а сега Вашите копои, насъскано ясно от кого, са готови да ме атакуват брутално с всички непозволени от закона средства. Това ли е хигиената във вашия МС?

Ако Вие не вземете незабавните мерки срещу лицето Яне Янев и той не бъде уволнен, още следващата седмица казусът с неговото погазване на закона, ще бъде отнесен от мен до Европейския парламент, Европейската комисия и всички институции, които упражняват мониторинг върху натиска на политиците спрямо съдебната система. По същество нарушаването на закона от Вашия съветник представлява нарушаване на закона от Вас като премиер.

П.С. И една информация, вероятно убягнала от зоркия Ви поглед. Г-н Борисов, безразлично ли Ви е, че Вашият съветник редовно чакаше пред кабинета на Цветан Василев в сградата на КТБ, намираща се на площад Гарибалди в периода 2009 - 2013 година? Това е точното времето, в което той щеше да Ви уволнява нееднократно. Както лично аз, така и мнозина посетители и служители на банката са забелязвали странното поведение на Яне Янев, който често беше редовен посетител на председателя на Надзорния съвет Цветан Василев, често и в компанията на други „изтъкнати общественици“. В този период Вашият съветник в борбата с корупцията си е тръгвал с обемни и не чак толкова обемни бели пликове от сградата на Гарибалди и кабинета на Василев, а сега този същият човек е Ваш душеприказчик по темата КТБ и други болезнени за Вашето управление теми.

За горното Ви гарантирам, че ще бъде описано в сигнала до главния прокурор, що за хигиеничен политик заема висш пост във Вашето правителство.
 

Последвайте канала на

5750 63

Свързани новини

Коментари 63

Добави коментар
СМЪРТ ЗА воленуглу ОГРАБИ КТБ И Е НА ВАРАДЕРООООО

2015.09.01 | 20:00

63
И ТОЯ ДУДУК Е КАТО ПЕРХЕДРОЛА ЕДИН БОКЛУК
ANALA BOIKO FES VSEKI DEN V SARAQ NA DOGAN DA LIJ

2015.08.30 | 15:42

11
TI MALOUMNO KOPELE OT GERB NA KURVATA BOIKO-ZNAESH ZE DPS VSEKI DEN VI PRASKAT ZADNITE ZASTI A PEDALZO SMOTAN !!!!!!BOIKOOOOOOOOOO TURSKA PAZAVRA S MESTAN I DOGAN OGRABIXA KTB!!!!!!SMURT ZA RQZANIA TIKVOK ANALEV!

2015.09.01 | 19:59

62
слушай ве капут нейдин освен с интриги ти може ли да се занимаваш с нещо друго

2015.08.31 | 16:01

61
Ха-ха-ха-ха-ха -- Този клоун нали щеше да става Мин, Председател и да уволнява Бойко ??? Господи , чуй молбата на цяла България : Слез и си прибери вересиите, господи !
Първолак

2015.08.31 | 16:01

60
Таблетите къде са? Къде са безплатните лекарства? Казармата върна ли я?

2015.08.31 | 16:01

59
От къде замириса на лaйнa?
ТРОЛ

2015.08.31 | 16:00

58
Преди работех за Волен, ама нещо рублите секнаха. Сега пиша за кандидата за кмeт на София - Календерска.
анонимен

2015.08.30 | 18:02

12
Добре е, че сам си се обозначил като трол, защото си такъв. Явно си от герберските тролове, които вече са се хвърлили смело в предизборната кампания да калят всички, които смущават герберското спокойствие.
ЦИК

2015.08.31 | 16:00

57
Започва предизборната агитация на партиите !! Някои от тях ще провеждат митингите си в градските тоалетни , да им са под ръка ," агитационните материали " с които са свикнали !!
Волен рубладжия

2015.08.30 | 21:54

14
Нашия митинг ще е в тоалетната на pуcкoтo пocoлcтвo. Ще се съберът всичките 12 симпатизанти.
не син

2015.08.31 | 15:59

56
Дори не можах да прочета говняното "писмо" на Капутов ! Повръща ми се като видя "евродепутатът" дудук !

2015.08.31 | 15:59

55
Барек я се огледай--ти две думи на англииски не можеш да кажеш в Е.П..Изложи БЪЛГАРИЯ ...нете ли е СРАМ..че те изпратихме със нашите гласове..а ти се посра...кога ще ни дадеш обещаните пари..???

2015.08.31 | 15:59

54
Акъл от Бареков...ние още несме си получили обещаното от предните избори още чакаме...Той е от тези само да плямпа а друг да плаща сметката и той да получва процент...

Добави коментар

Водещи новини