Нови 50 млн. евро от Европа за земеделска техника

  • 29 август 2015 13:41

  • 2444
  • 2
Нови 50 млн. евро от Европа за земеделска техника
© Булфото

50 милиона евро от старата селска програма ще бъдат отпуснати на земеделските производители за закупуване на земеделска техника. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри по време на международния фестивал на меда в Несебър, предаде Фокус.

„От снощи отворихме Мярката 121 по старата Програма за развитие на селските райони с бюджет от 50 милиона евро. Само за земеделска техника”, посочи министър Танева.

Приемът ще бъде отворен само от 7 до 12 септември, защото разплащането трябва да се случи в края на годината. Одобрените проекти трябва да приключат до края на ноември, а максималният размер на проектното предложение е 500 000 евро.

„Приключва старата Програма за развитие на селските райони. В предвид канселирането на част от договорите по Мярка 121 се освободи бюджет. Ние осъзнаваме изключителната натовареност, която ще предизвика този прием в Държавен фонд „Земеделие”, но той има административния капацитет да се справи”, подчерта агроминистърът.

Подготвя се новата нотификация на Програма за развитие на селските райони, в която в частта агроекология ще предложим мярка за земеделски производители, които произвеждат медоносни култури и ги предоставят за пашуване на пчелни семейства, съобщи Танева.

„Това ще е за първи път в българска програма. И се надявам след одобрението до година в обхвата на директните плащания, те да могат да се възползват и от това”, допълни министърът на земеделието и харните.

Очакваният ефект от тези мерки, по нейните думи, е подкрепа за пчеларството от страна на държавата, с европейските средства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2444 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.18 | 14:28

2
а пари за дпс

2015.09.18 | 14:28

1
A.....OSAKATENATA GORA.KOI CHTE PLATI CHTETITE

Добави коментар

Водещи новини