Унгария, Гърция и Италия се нуждаят от помощ от ЕС по въпроса с бежанците

  • 29 август 2015 08:20

  • 1618
  • 0
Унгария, Гърция и Италия се нуждаят от помощ от ЕС по въпроса с бежанците
© Getty Images/Guliver

Действията на която и да е страна, нарушаващи европейското законодателство, носят последствия, но Унгария, която издигна стена по границата със Сърбия, се нуждае от помощ от страна на Европейския съюз, заяви в интервю за телевизия Евронюз еврокомисарят за имиграцията Димитрис Аврамопулос в отговор на въпрос за възможността за прилагане на санкции срещу Унгария заради нарушаване на политиката на ЕС за приемане на бежанци, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

"Действията на която и да е страна, нарушаващи европейското законодателство - нямам предвид конкретно Унгария - носят последствия. И това се отнася на първо място за тези страни, които нарушават Шенгенското споразумение. Но трябва да признаем, че Унгария, Гърция и Италия се нуждаят от помощ. Това са страни, които повече от всички други се нуждаят от европейска подкрепа", посочи еврокомисарят.
Той подчерта, че представителите на европейските организации заедно с длъжностни лица от страните от ЕС ще следят за приемането на бежанци и реда за преминаване на границите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини