21 души арестувани в Унгария за трафик на хора

  • 28 август 2015 18:18

  • 2250
  • 0
21 души арестувани в Унгария за трафик на хора
© gettyimages

Унгарската полиция е арестувала в Будапеща 21 души, заподозрени в трафик на хора, предаде АП.

Арестите са били извършени в сряда и четвъртък. Сред арестуваните са 16 румънци, двама сирийци, двама унгарци и един руски гражданин. Конфискувани са 16 автомобила и микробуса, в които в момента на арестите е имало 112 имигранти, сред които сирийци. Имигрантите пътуват през Балканите от Турция и Гърция до Унгария, а оттам до по-богати европейски страни като Германия, Австрия и Швеция, където искат убежище.

Новината за арестите беше съобщена малко след като унгарската полиция съобщи, че е задържала трима българи и един афганистанец във връзка с открития в Австрия камион с труповете на 71 имигранти, припомня АП. Във връзка с този трагичен инцидент полицията е претърсила къщи и е разпитала почти 20 души. Заподозрените се предполага, че са част от голяма българо-унгарска мрежа за трафик на хора. Един от арестуваните трима българи е бил собственик на камиона, в който бяха намерени имигрантите. Според австрийската полиция те са починали от задушаване. Сред 71-те имигранти има 8 жени и 4 деца, най-малкото от които е момиченце на една или две годинки. Труповете са били в напреднал стадий на разложение.

Трагедията с задушилите се в камиона съвпадна с поредица от потъвания на лодки с имигранти в Средиземно море. В подобен инцидент с две претъпкани лодки, потънали край либийския град Заура, се удавиха 105 души. Двеста души се смятат за изчезнали, а 198 са спасени. Днес гръцките гранични патрули съобщиха, че за 24 часа са спасили 655 имигранти от 20 лодки.

Последвайте канала на

БТА
2250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини