Постоянен арест за косоварите, задържани край Гюешево вчера

  • 28 август 2015 16:54

  • 1741
  • 1
Постоянен арест за косоварите, задържани край Гюешево вчера
© Getty Images/Guliver

Петимата чужденци, задържани вчера край ГКПП "Гюешево", остават постоянно в ареста. Това решиха на свои заседания окръжният и районният съд в Кюстендил.

За шофьора на чужденците, който предложил на граничните полицаи подкуп в размер на 175 евро - Фатон Реджипи, на 36 години, окръжният съд постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", която може да се обжалва пред Апелативния съд. Реджипи призна вината си и каза, че съжалява за случилото се. Той заяви, че бил помолен от неговите спътници да ги закара до Турция.

Районният съд също остави с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" останалите четирима чужденци, граждани на Косово - Флямур Весели, на 23 години, Бесник Битичи, на 24 години, Лябеат Карялити, на 20 години, и Атмир Битичи - на 20 години. Те са обвинени в незаконно преминаване на границата и липса на документи за самоличност.

Пред съда четиримата заявиха, че са бежанци и крайната точка на пътуването им е България, където се надявали на по-добър живот. Те също признаха вината си, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1741 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.31 | 13:42

1
ОХ БОЖЕ СПРАВЕДЛИВОСТ..НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ..ЦАЦАРОВ ДА НЕ СЕ Е РАЗБОЛЯЛ;ЧЕ ДРУГ ГО ЗАМЕСТВА И РЕШАВА СПРАВЕДЛИВО

Добави коментар

Водещи новини