Криминалисти задържаха трима души със 75 000 фалшиви евро

  • 28 август 2015 16:04

  • 1656
  • 0
Криминалисти задържаха трима души със 75 000 фалшиви евро
© Getty Images/Guliver

Криминалисти от ОД на МВР - Пловдив задържа трима души - един от Пазарджик и двама от Пловдив с неистински парични знаци - евро. Операцията е осъществена в края на миналата седмица и е наблюдавана от Окръжна прокуратура - Пловдив. Това съобщи днес пред журналисти началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Николай Кирков. Той уточни, че и двамата пловдивчани са богато криминално минало.

Извършено е претърсване на квартира и автомобил в Пловдив, както и домашен адрес и търговско помещение в Пазарджик, от където общо са иззети 75 000 фалшиви евро в банкноти от по 200 евро. По думите на Кирков в автомобила в Пловдив са намерени 35 600 евро и в Пазарджик - 39 400 евро.

Той уточни, че се очаква да излязат експертизите, от което по думите му ще стане ясно и качеството на копюрите. По случая е работено от няколко месеца, като преди да бъдат задържани лицата са извършили взломна кражба. От сграда в пловдивското село Плодовито е била отнета каса със 7 200 лева документи, каза още Николай Кирков.

Полицейският шеф уточни, че случаят няма връзка с разбитата вчера нелегална печатница за неистински документи.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1656 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини