Задържаха 16-годишен крадец със 7 присъди

  • 28 август 2015 14:31

  • 1927
  • 1
Задържаха 16-годишен крадец със 7 присъди
©

Задържан е 16-годишният беглец от интерната от дряновското село Керека Емил Рашев, който дни наред вилня по свищовските села, тормози местните хора и разиграва полицията, информира "Труд".

Невръстният апаш за шест дни успя да задигне 5 автомобила, да нахлуе в дома на 80-годишната Елена Тодорова в свищовското село Алеково, да я заплаши с нож и да и обере къщата. Тарашил е и други имоти.

Емил Рашев вършил безчинствата заедно с двама свои авери, които нахлували в домовете на беззащитни и самотни старци, разпъвали трапези с продуктите, които намирали в хладилниците и мазите им и след това задигали имущество.

Съучастниците на изпечения крадец бяха заловени на третия ден след напускането на сиропиталището. Емил Рашев обаче успя да се изплъзне на блюстителите на реда и бе обявен за общодържавно издирване. Криминалистите от Велико Търново разпространиха снимка на опасния младеж, който се укрива цяла седмица.

Едва в нощта срещу петък свищовски полицаи са задържали издирвания непълнолетен злостроник. Емил Рашев бил засечен малко след полунощ на главен път за Свищов. Преминаващ гражданин подал сигнал, че е забелязал лице, което е виждал на снимка по медиите. Незабавно била организирана трета поредна специализирана операция за задържането на ученика рецидивист.

Така Емил Рашев се озовал в ареста за 24 часа, а в петък прокуратурата му е удължила мярката на 72 часа. От държавното обвинение ще искат съдът да постанови младежът да остане за постоянно в килията.

Емил Рашев е с дълго криминално досие. Само за една година, той има общо 7 присъди.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1927 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
banda88

2015.09.03 | 09:54

1
toz ako nqkoi dqdo - biv6 voenen go razstrelq nqma da sburka gram

Добави коментар

Водещи новини