Единна система за туристическа информация ще заработи от догодина

  • 28 август 2015 12:57

  • 1653
  • 1
Единна система за туристическа информация ще заработи от догодина
© Булфото (архив)

Единна система за туристическа информация ще бъде въведена от догодина, така че данните за настанените туристи ще се събират онлайн в реално време, съобщи министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard на среща с представители на туристическия бранш в Балчик. По думите й се подготвя споразумение с Министерството на вътрешните работи и ще бъде изграден общ софтуер за регистрациите.

Експерти по туризма в крайморски общини в Добричка област сигнализираха, че сега данните за регистрираните туристи и реализираните нощувки постъпват в кметските управи със закъснение и информацията е изкривена. Министърът посочи, че единната система за туристическа информация ще заработи след промени в Закона за туризма.

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard добави, че министерството подготвя и инвестиционна карта като събира предложения от асоциации в бранша и от общините за инвестиционни проекти. Министерството на туризма ще съдейства за улесняване на административните процедури за инвестициите, поясни Ангелкова, цитирана от БТА.

Министърът заяви, че ще бъде обърнато внимание на Министерството на отбраната, след като туроператори и хотелиери се оплакаха на срещата, че провеждането на военни учения край Балчик и Шабла в пика на сезона нарушава комфорта на туристите. Представители на бранша поискаха и най-после да бъде решен въпросът с двете каси за продажба на билети в архитектурно-парковия комплекс "Двореца" в Балчик. Абсолютно невъзможно е да обясним на туристите защо трябва да си купуват по два билета за обекти в комплекса, които се стопанисват от Софийския университет и Министерството на културата, каза Антония Господинова от местна хотелска база.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1653 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.28 | 13:14

1
Тая връзкарска шаварантия ми напомня на оная ромска хофра Цуцка Бабакова мухауауа

Добави коментар

Водещи новини