Ридли Скот показва "Марсианецът"

  • 28 август 2015 08:22

  • 3450
  • 0
Ридли Скот показва "Марсианецът"
©

Култовият режисьор Ридли Скот ще покаже за първи път новия си филм „Марсианецът” на филмовия фестивал в Торонто. Киномаратонът започва на 10 септември и до 20 септември ще представи 289 игрални и над 100 късометражни филма. Според критиката фестът е „стартова” площадка за претендентите за „Оскар”, пише в. "Монитор".

Лентата на Ридли Скот разказва историята на астронавт, който се бори за оцеляването си на Марс. В ролята е Мат Деймън, който също като Ридли ще присъства на премиерата й в Торонто.

Като VIP гости на фестивала се чакат и Сандра Бълок и Били Боб Торнтън, което ще представят „Нашето мото е „Криза”. Продукцията хвърля ироничен поглед върху американските изборни стратегии, приложени в Боливия през 2002 г. по време на президентските избори там.

На “линия” за световната премиера на “Тръмбо” на режисьора Джей Роуч ще бъдат звездите на филма Хелън Мирън и Брайън Кранстън. В Торонто се очакват още режисьорът Майкъл Мур с лентата “Кого да нападнем сега?”, Кари Фукунага и Идрис Елба с “Beasts Of No Nation”, носителите на награди “Оскар” Том Хупър и Еди Редмейн с “Датчанката”, Дени Вилньов, Емили Блънт и Бенисио дел Торо със “Сикарио”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини