Французойка получава държавна помощ за "алергия" към електронни устройства

  • 28 август 2015 08:04

  • 3377
  • 1
Французойка получава държавна помощ за "алергия" към електронни устройства
©

Французойка получи обезщетение за инвалидност, след като заяви пред съда, че страда от алергия към електромагнитно излъчване, пише BBC News.

На 39-годишната Марин Ришар ще се изплащат 800 евро на месец в продължение на три години. Тя посочва, че това е „пробив“ за хората, страдащи от електромагнитна свръхчувствителност. Състоянието е признато от Световната здравна организация (СЗО), въпреки че причините не са ясни.

Ришар се е оттеглила в отдалечен планински регион в югозападна Франция, където живее в хамбар без електричество. Тя отбелязва, че й влияят електронните устройства, използвани всекидневно от хората, каквито са телефоните. Характерните симптоми са главоболие, умора, гадене и сърцебиене. Обезщетението за инвалидност е дадено от съд в Тулуза, въпреки че в решението съдът не признава официално електромагнитната свръхчувствителност за болест.

При подобен случай в САЩ родителите на 12-годишно момче заявяват, че синът им е свръхчувствителен към Wi-Fi мрежата в училището и завеждат жалба срещу образователната институция. По думите им момчето е започнало да страда от главоболие, кръвоизливи в носа и гадене след инсталирането на Wi-Fi в сградата през 2013 година. Училището се обръща към технологичната фирма Isotope за измерване и оценка на електромагнитните емисии в кампуса. Резултатите показват, че нивата на излъчванията са много под законово допустимите нива.

Последвайте канала на

Novini.bg
3377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.29 | 21:03

1
ЛУДИ ЗА ПЕНСИЯ !

Добави коментар

Водещи новини