Собственикът на камиона с мъртвите бежанци е румънец

  • 27 август 2015 20:14

  • 8463
  • 0
Собственикът на камиона с мъртвите бежанци е румънец
©

Собственикът на изоставения в Австрия камион с унгарски регистрационни номера, в който днес бяха открити близо 50 мъртви бежанци, е румънец, заяви унгарски представител, цитиран от "Медиафакс".

Началникът на канцеларията на унгарския премиер Виктор Орбан Янош Лазар заяви, че превозното средство е било купено наскоро от румънски гражданин от словашка компания и е било регистрирано в град Кечкемет в Южна Унгария.

Унгарската полиция помага на австрийската в издирването на шофьора. Камионът бил паркиран в източната част на Австрия, близо до границата с Унгария, на магистралата, идваща от съседната страна. Хладилният камион очевидно е бил изоставен, след като шофьорът е установил, че нелегалните пътници са мъртви, допълва БТА. Той е оставил задната врата на тежкотоварния автомобил отворена. По първоначални данни хората са починали от задушаване.

Румънското външно министерство заяви, че посолствата на Румъния в Будапеща и Виена са започнали спешна проверка на информациите, че собственикът на камиона е румънски гражданин, но все още не са получили официално потвърждение.

Според местната полиция 50-те бежанци, чиито трупове бяха открити в изоставен камион на магистрала в Австрия може би вече са били мъртви, когато автомобилът е влязъл в страната между вчера вечерта и днес сутринта, предаде Ройтерс. Хладилният камион беше открит от австрийски пътен патрул. От задната му врата се процеждали течности от разлагащите се тела. Може да се предположи, че смъртта е настъпила преди ден и половина - два, каза Ханс Петер Доскозил, началник на полицията в провинция Бургенланд, на пресконференция днес. По думите му "много неща" сочат, че хората вече са били мъртви, когато са прекосили границата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8463 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини