Хората с увреждания "осъдиха" държавата

  • 27 август 2015 17:44

  • 2659
  • 0
Хората с увреждания "осъдиха" държавата
© Novini.bg

Хората с увреждания осъдиха държавата. Това се случи на импровизиран процес, като съдии обявиха за виновни социалната система и министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска заради неспазване на Конвенцията на ООН за правата им. Основното обвинение бе нарушаване на правото на независим живот и включване в общността.

У нас хората с увреждания нямат достъп до услуги в дома си и достатъчно лична помощ, предвижването им е ограничено заради недостъпната среда. „Гражданите предложиха на министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска набор от мерки, които да приближат българите с увреждания до техните колеги от другите демократични и цивилизовани страни членки на ЕС, но се натъкнаха на обидно и пренебрежително отношение”, заяви Капка Панайотова от Центъра за независим живот, цитирана от БТВ.

От социалното министерство казаха, че са работи по нов закон за интеграция на хората с увреждания, където ще се прецизира подпомагането на хората съобразно техните нужни. „Работи се върху създаването на механизъм, който да отчита остатъчната трудоспособност на лицето, за да може то да бъде интегрирано по всякакъв начин и да му бъде гарантиран независим начин на живот, а не да бъде зависим от социалната система”, посочи Елеонора Пачеджиева от МТСП. Очаква се това да заработи след 5 години.

Системата днес бе осъдена, без право на обжалване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини