Задържаха сериен крадец в Слънчев бряг

  • 27 август 2015 12:51

  • 2088
  • 0
Задържаха сериен крадец в Слънчев бряг
© Булфото

Полицаи от Несебър задържаха 21-годишен мъж, извършил множество кражби в Слънчев бряг, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление-Несебър по отношение грабежа на златен синджир със златна висулка, собственост на 34-годишна латвийска туристка, отседнала в Слънчев бряг, осъществен около 10.00 часа на 24 август в района на хотел „Континентал”, е установен извършителят на престъплението. Това е криминално проявеният и многократно осъждан А.Г., 21-годишен от село Гюльовци, община Несебър.

От проведени множество оперативно-изидрвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установено, че А.Г. е извършител и на още два грабежа на територията на Слънчев бряг:
- първият от тях е осъществен на 18 август в района на почивната станция на „Министерският съвет”, където около 16.30 часа след използване на сила, на земята е съборена 47-годишна английска туристка, от която са ограбени мобилен телефон „Айфон” 5 и сумата от 450 лева, вторият грабеж е осъществен на 21 август в района на хотел „Лонгоза” спрямо 55-годишен украински турист, от врата на който, чрез издърпване е отнет златен синджир с тегло около 15-16 грама със златен кръст - всичко на обща стойност около 700 евро. А.Г. е задържан с полицейска заповед за задържане за срок от 24 часа, като вчера му е взета мярка за задържане за срок от 72 часа. Повдигнато му е обвинение за първия грабеж на латвийският туристка, а обвиненията по останали два, предстои да бъдат повдигнати.

Работата по документиране на престъпната дейност на А.Г. продължава от служители на Районно управление-Несебър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2088 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини