ЕС ни дава 9 млн. лв. за административната реформа

  • 27 август 2015 12:22

  • 1561
  • 2
ЕС ни дава 9 млн. лв. за административната реформа
© novini.bg

Общо 9 млн. лeвa ще бъдат усвоени по три приоритетни оси от новата Оперативна програма „Добро управление”. Бенефициенти са Министерският съвет, Националният статистически институт и Министерството на правосъдието.

Стойността на цялата програма е 336 млн. евро, а срокът й е до 2020 г., пояснява НТВ.

Първият прозорец, по който може да се кандидатства, включва определени бенефициенти. Целта е парите да бъдат използвани за финансиране на реформите в администрацията. Всички бенефициенти вече трябва да подават всички документи за проектите си по електронен път.

Първата ос от програмата е на стойност 7 млн. лева. Бенефициенти по нея са Министерският съвет и Изпълнителната агенция „Електронни изпълнителни мрежи и информационни системи” към транспортното ведомство.

Втората ос е по проекти от Националния статистически институт и е на стойност 1 млн. лв. Парите трябва да бъдат усвоени за изготвяне на мониторинг на държавни стратегии.

Третата ос е с бенефициент Министерство на правосъдието и Висшият съдебен съвет, в случай че иска да се включи в програмата. Целта е с отпуснатия им 1 млн. лв. да бъде изготвено електронното управление в съдебната система. За целта трябва да се одитират всички информационни системи и услуги.

Минималният размер на проектите трябва да бъде 200 хил. лв. Кандидатстващите трябва да докажат капацитет за изпълнение на заложените дейности – необходимия екип, натрупан опит и финансова обезпеченост.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1561 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.28 | 07:45

2
те милиарди оплюскаха та с 9 000 000 няма да се справят
Джани

2015.08.27 | 20:23

1
И ако тази реформа е неудачна, както всичките, жалк оза парите...

Добави коментар

Водещи новини