Последната книга на Тери Пратчет излезе на пазара

  • 27 август 2015 11:57

  • 1502
  • 0
Последната книга на Тери Пратчет излезе на пазара
© Getty Images

Последният роман на Тери Пратчет беше пуснат на пазара, почти шест месеца след смъртта му. "Короната на овчаря" (The Shepherd's Crown) беше пусната в продажба в полунощ във Великобритания, предаде Би Би Си.

Фенове на автора се събраха за среднощните продажби в магазините в Лондон, Оксфорд и Нюкасъл. Много магазини обявиха, че ще отворят по-рано от обичайното в четвъртък заради високия интерес към книгата, пише dnevnik.bg.

Публикуването на последната книга на Пратчет ще бъде емоционален момент за много фенове, коментира Би Би Си. Една книжарница в Пърт, Австралия, обяви, че ще раздава безплатен пакет носни кърпички на всеки клиент, "защото това наистина е сбогом".

Сър Тери почина на 66-годишна възраст през март, осем години след като беше диагностициран с болестта на Алцхаймер.

Книгите от серията за Света на Диска, която започна като пародия на фентъзи романите и бързо се превърна в сатира на съвременния свят, се радват на огромна популярност по света.

"Беше трудно за Тери да завърши книгата, защото здравето му се влоши много през последната година, но той все още се наслаждаваше на писането", заяви един от близките на Пратчет Роб Уилкинс пред Би Би Си.

Книгата е била завършена на 90%, когато писателят е трябвало да престане да работи върху нея заради здравето си.

"Той не успя да я изпипа както му се искаше и имаше няколко идеи, които искаше да доразвие, но това така и не се случи", разказва Уилкинс.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини