Около 500 000 лева ще бъдат вложени за ремонт на улици в Пловдив

  • 27 август 2015 09:40

  • 1500
  • 0
Около 500 000 лева ще бъдат вложени за ремонт на улици в Пловдив
© Novini.bg

Около 500 000 лева ще бъдат вложени допълнително за ремонти на улици в два от пловдивските района - "Западен" и "Централен". Това каза кметът Иван Тотев пред журналисти. Сумите са от градския бюджет и ще бъдат гласувани днес от Общинския съвет.

За ремонт на ул. "Просвета" в кв. "Прослав" в "Западен" са предвидени 250 000 лв. Според кмета на района Димитър Колев улицата е важна, тъй като е една от входните артерии на квартала. Други 50 000 лева ще бъдат вложени за ремонт на ул. "Рая", която е пресечка на Пещерско шосе и води към нов жилищен комплекс. Колев добави, че е започнало благоустрояването на алеята на ул. "Солунска", както и изграждане на паркинг за 40 автомобили на ул. "Дивна".

Сто хиляди лева са предвидени за район "Централен", които по думите на районния кмет Георги Титюков ще бъдат използвани за преасфалтиране на части от улиците "Христо Г.Данов", "Патриарх Евтимий", "Опълченска", ремонт на тротоари и изграждане на два паркинги - до надлез "Родопи" и до Регионалната здравна каса. Титюков добави, че започват да се строят и четири нови детски площадки.

Районната администрация е заделила средства, с които ще освети изцяло алеята на бул. "Христо Ботев" от Централна гара до факултета по стоматология, което по думите на кмета включва нови осветителни тела на 13 стълба.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини