Тъстът, убил зет си в Кабакум: Убих го, за да не пострада някой друг

  • 26 август 2015 16:09

  • 8337
  • 9
Тъстът, убил зет си в Кабакум: Убих го, за да не пострада някой друг
© Булфото

Най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" наложи Варненският окръжен съд на 57-годишният Румен Викторов Иванов, който в неделя привечер застреля с пет куршума 34-годишният си зет Николай в района на плажа Кабакум, съобщиха от съда.

Според материалите по делото Иванов се е намесил в битова свада между дъщеря си и зет си в неделя вечер в частен имот в местността Кабакум, край Варна. Той сам се е обадил на полицията, за да съобщи за деянието и пред полицай е направил първоначално признание, че е решил да застреля зет си „за да не пострада някой друг“.

В съдебната зала стана ясно, че обвиняемият живеел в София, а от няколко дни прекарвал отпуската си на морето. Той бе представен от адвокатите като личност с висок социален статус и дългогодишен успешен бизнес и висше образование, който се грижи за дъщеря си, внуците и родителите си. Предоставени са и множество документи, подкрепящи тези твърдения.

Защитата поиска гледането на делото при закрити врата, като се обоснова с авторитета на 57-годишния мъж в обществото и бизнеса. Съдът счете, че социалният статус на обвиняемия не е основание за каквито и да е привилегии в съдебната зала и отхвърли искането. В залата стана известно, че Иванов е имал 1,22 промила алкохол в кръвта, отчетени с „дрегер“. Към делото не са приложени документи за резултати от направена кръвна проба.

От думите му става ясно още, че дъщеря му Елена не веднъж е била обект на домашно насилие. При старта на съдебния процес двамата адвокати на подсъдимия поискаха делото да се гледа при закрити врата предвид високото служебно положение на клиента им. Съдия Соня Нейкова обаче беше категорична, че социалния статус няма касателство към процеса.

Стана ясно, че синът на Румен, Борис, работи във външно министерство. По непотвърдена информация той е дипломат, консул в Турция. Адвокатите на Румен настояваха той да остане под домашен арест, тъй като нямало опасност да се укрие или извърши ново престъпление. Като гаранция за това те изтъкнаха факта, че довереникът им е с чисто криминално досие, изряден и съвестен гражданин с уважаван и успешен бизнес. Освен това, те подчертаха, че той се грижи за дъщеря си, която от една година не живеела със съпруга си, за двете си внучета на по една и три годинки и за болните си родители. Семейството не е от Варна, били тук на почивка.

Защитата изтъкна като оневиняващ факта, че веднага след убийството Румен се е обадил на органите на реда и се е предал. Той е предоставил и оръжието, с което е застрелял зет си. Както вече стана ясно мъжът е изстрелял пет куршума в тялото на жертвата.

Драмата се е разиграла във вилата, където семейството било отседнало, а след първите изстрели младият мъж се е опитал да избяга и така е стигнал до улицата, където е издъхнал. 

Мотивите и бяха, че именно завидното материално състояние на подсъдимия може да му е от полза при напускането на страната и установяването в друга държава, така че да не бъде открит от българското законодателство, за да поеме вината за стореното. Според закона за това престъпление присъдата е между 15 и 20 години затвор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8337 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
СМЪРТ ЗА воленуглу БОКЛУКА ИЗБЯГА ОТ КАЗАРМАТА

2015.10.22 | 11:34

9
БОКЛУЦИ КАТО перхедрола

2015.10.13 | 16:15

8
толкова много идиоти а толкова малко патрони ....жалко че някой трябва да заплаща със свободата си че е отървал обществото от един боклук .... не съм запознат със случая ама в повечето случаи е така ....

2015.10.13 | 16:15

7
Факт е, че нито в България, нито в западноевропейските страни се взима насериозно битовото насилие и човешките права вече се разглеждат по много извратен начин. Накрая боклуците излизат светци, а хората които взимат правосъдието в свои ръце отиват в затвора.

2015.10.13 | 16:13

6
ДЪРТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОМИЯР УБИЕЦ

2015.10.13 | 16:13

5
Ами като не си запознат що пишеш бе? Убития е млад лекар работещ в Германия. Пачаврата си събра децата и ги прибра от там защото нямало кой да я е...е?! Доктора си скъсваше задника от бачкане! Ама на тая лигла татенцето и казва какво да прави! И човека се бори за децата си! А тая отрепка го застреля в гръб! Защо?!
BALGARSKI NACIONALEN FRONT-BNF

2015.09.03 | 08:49

4
INTERESNO PRAVOSADIE!!! MANGALA OT LESIDREN,KADETO UBI 2 NEVINNI DECA i 3-to OSAKATI 6TE MU DADAT 5 ili 10 godini,A TOZI 4OVEK E PODVEDEN ot 20 do 30 godini.KAK STAVAT TEZI RABOTI I MALOUMNITE SADII OT KOI KODEKS GI VADYAT TEZI GODINI??????????

2015.08.29 | 09:52

3
ДЪЩЕРЯ МУ КУРВА, ПЪК ЗЕТЯ ВИНОВЕН

2015.08.28 | 18:30

2
СЕГА РОДНИНИТЕ НА УБИТИЯ ДА ПРЕЧУКАТ УБИЕЦА И НЕГОВАТА ПАЧАВРА

2015.08.28 | 02:28

1
KAKVO ZNATCHENIE IMA SOCIALNIA STATUS CHTO ZA NEGRAMOTNOST-TUK STAVA VUPROS ZA DEYANIE A NE KOI KAKUV E.POSLEDSTVIA OT BLIZKOTO MINALO-UJASNO NELEPO

Добави коментар

Водещи новини