Турция въвежда отново визи за либийците

  • 26 август 2015 11:32

  • 1488
  • 0
Турция въвежда отново визи за либийците
©

Турция въвежда визов режим за либийците, съобщиха либийски представители, цитирани от Ройтерс. Турция бе една от малкото страни, които либийците можеха да посещават без визи, и бе основна дестинация за почивки за либийските граждани.

Мохамед Тауил, служител във външното министерство на либийското правителство в Триполи, заяви, че Турция е уведомила либийското посолство в Анкара, че либийците ще имат нужда от визи за пътувания в Турция от 25 септември.

Не знаем причината, каза той пред либийска телевизия, като добави, че Либия също ще въведе изисквания за визи за турските граждани. Турското външно министерство е уточнило за либийското посолство, че отменя споразумение от 2009 г., с което бяха премахнати визите за граждани на двете страни.

Официални турски представители засега не са коментирали въпроса. Признатото от международната общност либийско правителство обвинява Турция, че изпраща оръжия на правителството в Триполи - твърдения, които Анкара отрича. Същевременно Турция и Либия имат силни търговски връзки.

Хиляди турци работят в Либия. Много либийски бизнесмени имат сметки в банки в Истанбул, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини