РБ с единна регистрация до седмица

  • 26 август 2015 07:10

  • 1342
  • 1
РБ с единна регистрация до седмица
© Булфото

Реформаторите са на път да изгладят противоречията помежду си за подписване на коалиционно споразумение за съвместно явяване на местния вот, пише в. Стандарт.

Партиите в блока обаче се разминаха по въпроса на какъв етап от постигане на съгласие са. Според Демократи за силна България (ДСБ )консенсусът е налице и до края на седмицата споразумение ще бъде подписано. Представител на ръководството на тъмносинята партия заяви пред изданието, че след тежки неколкомесечни преговори коалиционните партньори са се разбрали по най-спорната точка - за единна регистрация. На това особено силно държаха от Движение България на гражданите (ДБГ) - партията на Меглена Кунева. Това бе условието им за удържане единството на блока. От ДСБ обаче не бързаха да се съгласят. "Никога не сме били против, но за нас това е маловажен, технически въпрос. По-важно бе първо местните структури да постигнат консенсус и чак тогава да пристъпим към подписване на споразумение. Разбирателството вече е налице", коментираха вчера хората на Радан Кънев. От ДБГ обаче изразиха умерен оптимизъм.

"Едва когато видим подписите, ще сме сигурни. Пък и споразумението може да е факт едва в началото на септември", контрираха от партията на Меглена Кунева. От три седмици в централата на тъмносините заседава предизборният щаб. Единен организационен отдел, съставен от представители на петте партии, вчера подписваше на пълномощните на членовете на Общински избирателни комисии. "Изгладили сме противоречията си, особено в големите областни градове. Уреждаме отношенията само в отделни по-малки селища", увериха от организационния отдел.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1342 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мохикана

2015.08.26 | 11:22

1
Реформаторите отдавна са бита карта, няма нужда да се напрягат и да се разбират по каквито и да е въпроси!

Добави коментар

Водещи новини