На границата между двете Кореи започнаха спешни преговори за решаване на кризата

  • 22 август 2015 13:13

  • 2217
  • 2
На границата между двете Кореи започнаха спешни преговори за решаване на кризата
© Getty Images/Guliver

В село Панминчжон, на границата между двете Кореи, днес започна извънредна среща между представители на Южна и Северна Корея във формат "две плюс две", съобщи южнокорейското правителство, цитирано от ТАСС.

Целта на срещата е уреждане на кризата, заради която Корейският полуостров се оказа на ръба на война. От Южна Корея участват съветник на президента по въпросите на националната сигурност и министърът на националното обединение Хон Йон-пю. Северна Корея е представлявана от висш чиновник по южнокорейските въпроси и директора на политическото ръководство на Корейската народна армия.

В 9.30 ч. по Гринуич (11.30 ч. бълг. време) изтече ултиматумът, който Северна Корея даде на Южна, да демонтира разположените на границата високоговорители и да прекрати излъчването на пропаганда.

Севернокорейските условия не бяха изпълнени от Сеул. Южнокорейското министерство на националната отбрана заяви, че ще продължи радиоизлъчването въпреки тези преговори.

Предложението за преговори е било направено от Северна Корея вчера, а Сеул е отвърнал днес.

Напрежението на Корейския полуостров рязко се засили, след като в четвъртък двете страни размениха артилерийски огън, припомня БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2217 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
платен педерунгел

2015.08.23 | 11:21

2
изпушил процесор си ти трол нещастен.
Intel® Core™ i5-4670K

2015.08.23 | 11:20

1
Комунизъма и диктатурата в лицето на Северна Корея, и свободата и прогресът в лицето на Южна Корея, пак в епична битка, досущ като доброто и злото :))

Добави коментар

Водещи новини