Корейският полуостров: Партенка и обстрел

  • 21 август 2015 09:59

  • 2268
  • 2
Корейският полуостров: Партенка и обстрел
© gettyimages

Десетки южнокорейци получиха съобщения, подписани от военното министерство, да бъдат готови за мобилизация, предаде ТАСС.

Жителите на азиатската държава са прочели на мобилните си телефони следния текст: В случай на обявяване на война всички запасняци на възраст от 21 до 33 години да очакват повиквателна заповед. След разследване полицията е установила подателя на фалшивите съобщения, които внесоха паника сред гражданите на Република Корея. Това се оказал 23-годишния мъж, наричан Ким. Пусналият "партенката" е бил арестуван и заявил, че искал да се пошегува. Ако бъде признат за виновен, той може да получи ефективна присъда до пет години лишаване от свобода и да отнесе глоба в размера до 10 млн. вона (8300 долара).

"Шегата" идва на фона нарастващото напрежение. Днес Корейската народнодемократична република (КНДР) съобщи, че е привела в бойна готовност подразделения на армията си и се готви да използва ракети с малък обсег на действие. Вчера Южна и Северна Корея си размениха изстрели. Пхенян заяви, че обстрелва високоговорители, разположени по границата и поиска от Сеул да прекрати пропагандната. Южна Корея отговори, че няма да демонтира устройствата и КНДР заплаши с активни военни действия. Днес Република Корея обяви за нови обстрели от страна на северния си съсед и президентът Пак Гън Хе провери готовността на южнокорейската армия.

Границата между двете тихоокеански държави е демилитаризирана, прокарана след Корейската война (1950 – 1953 г .) Линията дели азиатския полуостров по 38-ия паралел.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2268 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.23 | 13:20

2
АМИ И ТЪПИТЕ КОМУНИСТИ ДА СЛОЖАТ ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ НА СВОЯТА ТЕРИТОРИЯ ! ТЕ ХЕМ ОГРАНИЧАВАТ СВОБОДАТА НА ПЕЧАТА ,СЛОВОТО И ДР. В СТРАНАТА СИ ,ХЕМ ЗАГЛУШАВАТ ЧУЖДИ РАДИОСТАНЦИИ ЗА ДА НЕ БЪДАТ СЛУШАНИ ОТ РОБИТЕ ,ХЕМ ПЪК СЕ МЕСЯТ ,ЧЕ НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ ИМАЛО ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ ! РАНО ИЛИ КЪСНО ТОЗИ ТОТАЛИТАРИЗЪМ ЩЕ СВЪРШИ ДОРИ АКО ЦЕНАТА ЗА СВОБОДАТА Е ВОЙНА !

2015.08.22 | 01:32

1
Е добре де, ся тия от юга що дразнят комунетата с тия високоговорители. Заради некви високоговорители ще пламне трета световна като стой и гледай...

Добави коментар

Водещи новини