Ким Чен Ун разпореди привеждане на войската в пълна бойна готовност

  • 21 август 2015 06:48

  • 4411
  • 7
Ким Чен Ун разпореди привеждане на войската в пълна бойна готовност
©

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е разпоредил привеждане на войската в пълна бойна готовност днес в 17,00 ч. местно време, съобщи агенция Киодо, като се позова на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), предаде ТАСС.

Вечерта на 20 август Ким Чен Ун събра на извънредно съвещание командването и издаде заповед за привеждане на войската в бойна готовност от 17 ч. местно време, се посочва в информацията на агенцията.

Южнокорейската агенция Йонхап съобщи, позовавайки се на държавната телевизия на Северна Корея, че командирите на корейската народна армия са изпратени при намиращите се на границата подразделения на войската за предприемане на военни действия с цел унищожаване на средствата за психологическа война и подготовка за възможна реакция на противника, ако пропагандните излъчвания не бъдат прекратени до 48 часа.

Сериозно изостряне на ситуацията на Корейския полуостров настъпи в четвъртък, след като Северна и Южна Корея си размениха артилерийски огън в западната част на демилитаризираната зона.

Северна Корея постави вчера 48-часов ултиматум за спиране на излъчването с високоговорители, разположени в демилитаризираната зона.

Действията на Северна Корея засилват напрежението и заплашват сигурността и мира в региона, заяви на редовния си брифинг говорителят на Държавния департамент Джон Кърби, предаде ТАСС.

Ние, разбира се, внимателно следим ситуацията, каза Кърби и допълни, че САЩ са разтревожени от обстрела на позиции на военните на Република Корея.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4411 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
СЪРП И ЧУК

2015.08.23 | 17:33

7
МЯСТОТО НА ВСИЧКИ БОЛШЕВКИ КОМУНИСТИ Е В СЕВЕРНА КОРЕЯ ТАМ КОМУНИЗМЪТ Е ПОБЕДИЛ И ДРУГАРКИТЕ И ДРУГАРИТЕ ЖИВЕЯТ ЩАСТЛИВО И НИКОЙ НЕ ИМ ПРЕЧИ ДА ВОДЯТ ПЪЛНОЦЕНЕН ПАРТИЕН ЖИВОТ И ДА ВЪЗХВАЛЯВАТ ЧЕРВЕНИЯ ВОЖД
ПАЛЕСТИНА

2015.08.23 | 06:52

5
Да го духат хамериканците БОКЛУЦИ МРЪСНИ.
ДИАГНОЗА

2015.08.23 | 06:53

6
Ти си ама много болен - трябва ти серипозно лечение. Мисля, че ако отскочиш до любимата ти Северна Корея там ще намерят начин да те изцерят, като те пуснат да поработиш много в някоя кариера (че от безделие виж какви глупости пишеш).

2015.08.23 | 06:52

4
begai v severna koreya, bokluk!
Отбелязвам

2015.08.23 | 06:52

3
До Палестина Духай ти на Обама и на жена му. В Северна Корея комунизмът е победил. Оставиха ги и победиха. Какво са виновни \\\"хамериканците\\\"? Заминавай за КНДР - страната на победилия комунизъм - да пасеш трева. Ама първо мини през Америка да издухаш Мишел Обама, руско педалче!
Абориген

2015.08.23 | 06:52

2
Тоя природен идиот ще вземе да направи някоя глупост и ще вземе да пламне светът! Някой, разбирай китайците, трябва да му дръпнат юздите, че иначе и те ще изгорят...

2015.08.23 | 06:52

1
В България само Хампито и отрепките му се възхищават от тази грешка на природата !! Затова аз ще гласувам за тях , искам да ни управлява ненормалник !! ВСИЧКИ ЗА ХАМПИТО-- ДА ГО ИЗБЕРЕМ ЗА КМЕТ НА КАРЛУКОВО , ИМА ДАННИ !!

Добави коментар

Водещи новини