Народният театър открива сезона на 12 септември с премиерата на "Процесът против богомилите&quo

  • 20 август 2015 15:46

  • 2400
  • 1
Народният театър открива сезона на 12 септември с премиерата на "Процесът против богомилите&quo
© Булфото (архив)

Народният театър "Иван Вазов" открива новия сезон на 12 септември с премиерата на спектакъла "Процесът против богомилите" от Стефан Цанев, постановка на Маргарита Младенова. В билетните каси на театъра вече може да се закупят билети за всички спектакли, съобщават от трупата, цитирани от БТА.

Сезон 2015/2016 започва с още две нови заглавия - "Лунатици" от Кен Лудвиг и "Дългият път на деня към нощта" от Юджийн О'Нийл.
Деян Донков, Теодора Духовникова, Иван Бърнев, Рени Врангова, Стефания Колева, Христо Петков, Йосиф Шамли, Илиана Коджабашева, Сава Драгунчев, Павлин Петрунов, Благовест Благоев, Христо Ушев, Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Лилия Гелева, Неда Спасова и Калоян Трифонов играят в "Процесът против богомилите". Билетът за премиерата осигурява и вход за партито след представлението в столичния клуб "Терминал 1" на ул. "Ангел Кънчев". Там зрителите ще могат да се срещнат със звездите на Народния театър. За настроението ще се погрижи група "Jeremy?".

С ролята си в "Лунатици" именитата актриса Виолета Гиндева се завръща на сцената на Народния театър след 30 години. В спектакъла участват и Аня Пенчева, Михаил Петров, Анна Петрова, София Бобчева, Христо Чешмеджиев, Васил Драганов, Владислава Николова, Павел Иванов. Режисьор е Росица Обрешкова. Премиерните дати са 29 и 30 септември на Камерната сцена.

В "Дългият път на деня към нощта" с режисьор Владлен Александров на сцената излизат Бойка Велкова, Стоян Алексиев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов и Ева Данаилова. Премиерните спектакли са на 7, 8 и 9 октомври на Сцена на 4-ия етаж.

На 25 и 26 септември, след едногодишно прекъсване, зрителите могат да аплодират отново Камен Донев, Рени Врангова, Светлана Янчева, Руси Чанев, Албена Колева, Валентин Танев, Стефания Колева и останалите актьори в "Животът е прекрасен" на Александър Морфов.

На разположение на зрителите на билетните каси ще бъде и списанието, което Народният театър започва да издава от началото на сезона. Това няма да е единствената изненада за публиката, обещават от трупата.

Последвайте канала на

2400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
комунист

2015.08.29 | 10:52

1
...ПАРТИЙНИЯТ СЕКРЕТАР НА НЕ РОДНИЯ ТЕАТЪР ЗЗЗЗТЕФАН ДАНАИЛОВ ЩЕ ЛИ Е НА СЕИРА?

Добави коментар

Водещи новини