Плажът край Черноморец е дезинфекциран, изнесоха от морето трупа на кравата с тежка техника

  • 19 август 2015 15:41

  • 4882
  • 2
Плажът край Черноморец е дезинфекциран, изнесоха от морето трупа на кравата с тежка техника
© Булфото (архив)

Плажът край Черноморец е дезинфекциран, след като с тежка техника е бил изнесен трупа на телето, което изплува вчера на брега, съобщава „Флагман.бг”.

„В 19,05 часа часа получихме сигнала от тел 112 и в 19,20 наши представители бяха на ивицата. Реагирахме бързо. Трупът е на мъжко теле, в напреднал стадий на разложение, като част от кожата на черепа е паднала. Предполага се, че е носен от морето повече от седмица. Няма данни животното да е било убито или причината за смъртта да е болест. Установява се мястото, откъдето се давят в морето животните”, каза пред д-р Георги Митев – началник на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас.

Организацията по изнасянето на трупа от плажа е била ръководена от областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, за да бъде максимално бързо и всички отговорни институции да предприемат действия навреме. Лично д-р Георги Митев е бил на мястото в 19,30 часа. Лекарите от Агенцията по храните са категорични, че няма опасност от зарази. Предстои да бъдат взети и проби от водата от страна на РИОСВ.

Преди седмица друго мъртво теле, но женско, изплува край къмпинг „Нестинарка”. Тялото е било навътре в морето, като е било извадено бързо от водата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4882 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.19 | 09:28

2
А бе тези две телета- мъжко и женско какво са правили сами във водата?? Кой ги е пуснал?? Родителите им сигурно са били против връзката им и те са решили да поплуват малко сами. И без банско. Обаче се появило едно мъртво течение и стана тя каквато стана...............
TODOR JIWKOV

2015.08.19 | 17:29

1
ТУРЦИТЕ СА ГИ ПУСНАЛИ ОТ КОРАБ...ЗАРАЗА.....ЗА ДА ИМА ТУРИСТИ ПРИ ТЯХ.....

Добави коментар

Водещи новини