Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бившия секретар на комисията за борба с трафика на хора

  • 19 август 2015 14:19

  • 1241
  • 0
Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бившия секретар на комисията за борба с трафика на хора
© Getty Images/Guliver

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия секретар на комисията за борба с трафика на хора Антоанета Василева. Това съобщиха от прокуратурата.

Василева е обвинена за извършени престъпления по служба. Според прокуратурата от 3 януари до 20 юни 2013 тя не е изпълнила служебните си задължения, като не е провела процедура за възлагане на обществени поръчки, а сключила пряко договори за възлагане изпълнение на услуги за временно настаняване на жертви на трафик на хора във Варна и Бургас. Василева също така е превишила правата си, като сключила пряко въпросните договори, което е в правомощията на председателя на комисията. Всичко това е било извършено от нея с цел да набави за фондация "SOS - семейства в риск" във Варна и за сдружение "Равновесие" в Бургас 200 940 лв.

Второто обвинение срещу Василева е за периода 17 май - 20 юни 2013 г. Прокуратурата твърди, че тя сключила анекс към Рамково споразумение, като лично положила подпис, което е в правомощията на вицепремиера и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора. Това е било извършено от Василева с цел да набави за себе си облага в размер на 3 607 лв. По този начин за бюджета на проект за Превенция на трафика на хора, принадлежащи към етнически групи, са настъпили вредни последици.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини