Машинист на рудничен вагон е починал при инцидент в рудник „Ерма река”

  • 17 август 2015 11:06

  • 1210
  • 0
Машинист на рудничен вагон е починал при инцидент в рудник „Ерма река”
©

Машинист на рудничен вагон е починал в болница, ден след като е бил затиснат от локомотив на един от участъците на рудника в златоградското село Ерма река, съобщава Дарик.

Инцидентът се е случил на 10 август, малко преди полунощ. 46-годишният Хайри Дурев почиствал работното си място, когато бил притиснат от локомотива. Вследствие на това е получил тежки наранявания. Пострадалият веднага е бил откаран в болницата в Кърджали, където му е направена операция, но по-късно е починал.

„Изпратила съм на място група от експерти, които да разследват причините за инцидента”, коментира директорът на Инспекцията по труда в Смолян Емилия Даракчиева пред Дарик. Според нея все още резултатите не са готови и не може да коментира.

По предварителни данни, локомотивът не е бил с добре обтегната спирачка, и при маневра на друг локомотив е имало удар във вагоните, в следствие на което е потеглила и машината, която е притиснала и загиналия мъж, който е от рудоземското село Чепинци.

Припомняме, че през юни в същия рудник загина друг миньор. 49-годишният Киро Минчев издъхна на място, след като бе затрупан от руда. По чудо тогава оцеля 43-годишният Севдалин Методиев, който бе заедно със загиналия на близо 300 метра под земята.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1210 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини