Компания направи рекламен гаф

  • 14 август 2015 21:37

  • 4421
  • 2
Компания направи рекламен гаф
©

Неуспешна рекламна кампания предизвика вълна от негативни реакции в ЮАР, съобщава News7.

Известен производител на химикалки пусна реклама, с която искаше да поздрави жените в страната по случай техния празник, който се отбелязва на 9 август. Вместо радост обаче, рекламата предизвика обида и се стигна до официално извинение. Слоганът гласеше: "Изглеждай като момиче, дръж се като дама, мисли като мъж, работи като шеф". Това беше опитът на производител на канцеларски материали да привлече жени за клиенти по повод Националния ден на жената в ЮАР.

Последва вълна от негативни реакции в интернет, които обвиниха компанията в сексизъм, а малко по-късно производителят се извини.

Това не е първият случай, в който компанията по грешка нанася обида. Техните химикалки, предназначени "специално за жени", бяха посрещнати с насмешка от телевизионната водеща Елън Дедженеръс.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4421 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мария

2015.09.16 | 18:51

2
Не разбрах какво е сексисткото в този слоган. Или съм много назадничава, или тия в Южна Африка за доста напред с материала за равенството между половете
Глупости

2015.09.16 | 18:50

1
Пълни глупости, няма нищо сексистко и до Мария няма какво да се претисняваш, че не си разбрала. Това, че една жена трябва да мисли като мъж е нещо напълно логично и правилно, жалко, че все пак жената си е жена и не разполага с този тип еволюирало мислене

Добави коментар

Водещи новини