Гонки се организират поне на пет места в София

  • 14 август 2015 08:57

  • 3713
  • 2
Гонки се организират поне на пет места в София
© Булфото

Поне на пет места в София всяка вечер се провеждат незаконни гонки. Организаторите им изготвят график всяка седмица, а точните часове се разпространяват в социалните мрежи, съобщи БиТиВи.

На някои от състезанията се събират десетки зрители. Тази нощ едно от местата, за които е обявено, че ще има състезание, е в края на квартал "Левски" Г. Джигитите обаче са изненадани от полицейска проверка.

Полиция имаше и на другите места, на които се очакваше да има гонки. Състезание беше насрочено и за полунощ на Цариградско шосе, но на мястото имаше само полицейска патрулка. Участниците в гонките в София избират за състезанията си скоро ремонтирани пътни отсечки. Но се събират и в самия център на града.

На Петте кьошета почти всяка нощ след един и половина вечерта младежи се надпреварват с бясна скорост на моторите си, сигнализира зрител на bTV.

„Това е недопустимо. Тук профучават с огромна скорост. Преди време тук сложиха този знак 40, но той просто не върши работа”, заяви д-р Тодор Найденов.

Участниците в гонки твърдят, че няма награди за победителите, нито залози кой ще спечели. А рискуват да участват в незаконните състезания заради адреналина от високата скорост.

Според бившия директор на КАТ Алекси Стратиев в закона могат да се включат конкретни мерки по отношение на такива прояви и да се завишат наказанията. Той допълни, че това е вид хулиганство на пътя.

По думите му гонките невинаги са организирани, често на светофар или другаде на пътя шофьори се впускат в състезание, което за съжаление често завършва трагично.

Дрифт състезатели призоваха младите хора, които се опитват да си вдигнат адреналина чрез гонки, да не го правят, а да карат на писта – с обезопасено трасе и автомобил.

Според тях решението е в промяна на манталитета на българина, който на пътя се държи все едно е сам.

Последвайте канала на

3713 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.14 | 11:16

2
Живея до х-л Плиска и със сигурност тия гонки не са само по Цариградско. Често ноем из малките кварталните улички наоколо пищят гуми и реват мотори.
аз

2015.08.14 | 10:36

1
Баухаус, Булгарплод?!?!?! Бояна... малко ли са?

Добави коментар

Водещи новини