Осъдиха на 10 години строг затвор руски войник за дезертьорство

  • 13 август 2015 07:25

  • 3472
  • 3
Осъдиха на 10 години строг затвор руски войник за дезертьорство
© gettyimages (архив)

Руски военен трибунал осъди на 10 години затвор със строг режим за дезертьорство руски войник, обвинен от арменското правосъдие, че е убил седем души от едно семейство в Армения, включително две деца, предаде БТА, цитирайки АФП.

Валерий Пермяков беше признат за виновен по обвинения в дезертьорство от база на руската армия в Гюмри, на близо 90 км северозападно от арменската столица Ереван, и в кражба на оръжие. Войникът се е признал за виновен. Предстои Пермяков да бъде съден от арменското правосъдие, което го обвинява, че на 12 януари е застрелял с автомат "Калашников" шестима души, сред които двегодишно дете, в собствения им дом в град Гюмри и е наранил тежко с нож шестмесечно бебе от същото семейство, което по-късно починало в болница.

На местопрестъплението били намерени кубинките на войника с неговите имена и автомата му. Малко след като дезертирал, Пермяков бил задържан от руски войници на арменско-турската граница. Оттогава той е арестуван в базата си, където се гледа и делото срещу него. Убийството на семейството предизвика вълна от възмущение в страната, няколко хиляди души протестираха в Гюмри и Ереван с настояване войникът да бъде изправен пред арменски съд. За да успокои напрежението, Русия се съгласи войникът да бъде съден от руски военен трибунал за дезертьорство и кражба на оръжие, а арменски съд да гледа делото за убийство. Дата за този процес засега не е насрочена.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3472 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2015.08.22 | 18:22

2
поздравявам всички любители на евразийските ценности !

2016.04.06 | 13:53

3
Ой на мама умника. Руски войник убива хора в чужда страна - руските военни го съдят, ще го изпратят и на страната-потърпевш да го съди. Я ми припомни какво се случи преди години с подобна история в Гърция, само че с американски войник? Или в Германия преди много години имаше подобен инцидент в дискотека. А в България - колко хора вече са пропищели от рейнджърите? КАКВО СЕ СЛУЧИ С ТЯХ? Върнаха ги обратно в САЩ да си живеят живота!
SVETA ANA

2015.08.14 | 15:46

1
a az te pozdraviavam ot Lisindren...kadeto niama da ima osadeni ...

Добави коментар

Водещи новини