Фaндъкова преобрази Първа САГБАЛ "Св. София"

  • 11 август 2015 12:31

  • 3718
  • 0
Фaндъкова преобрази Първа САГБАЛ "Св. София"
©

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмет на София заедно със зам. - кмета Дончо Барбалов посетиха  Първа САГБАЛ "Св. София". В болницата са извършени строително-ремонти дейности, които за тази година до момента са около 420 хил. лв.

Според нея най-важното във всяка болница са лекарите, а в тази работят високо квалифицирани и много подготвени лекари, на които и преди общината е помагала.

В Първа АГ болница „Света София“ има около 2000 раждания от началото на годината. 

„За тази година това е втората общинска АГ болница, в която се вижда резултатът от инвестициите, които направихме и Столична община, и инициативата JESSICA, по която болницата кандидатства“, обясни Фандъкова. Тя подчерта, че Първа АГ общинска болница „Света София“ по традиция се бори за второто място в страната по брой раждания след СБАЛАГ “Майчин дом“. „Така, както вървят нещата през тази година, очакваме да се справят добре. Около 2000 раждания има от началото на годината до сега. За миналата година бяха около 3000 и бяха наистина на второ място след СБАЛАГ “Майчин дом“, посочи тя. По думите й, тази конкуренция е здравословна между различните болници в София, защото визията, която е постигната сега в болница, напомня на визиите на частните болници. „За радост и в общинските болници и в държавната болница СБАЛАГ “Майчин дом“ вече се вижда приятна обстановка“, добави още тя.
В лечебното заведение са обновени отделение по анестезиология и интензивно лечение и сектор операционни зали, както и коридор и фоайе.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3718 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини