Община Девин иска да изгони лекар от селски кабинет (видео)

  • 10 август 2015 13:43

  • 3030
  • 0
Община Девин иска да изгони лекар от селски кабинет (видео)
©

Д-р Георги Литов, общопрактикуващ лекар в село Селча, заяви, че от няколко години е поставен под постоянен тормоз от кмет на селото Венко Иванов и от кмет на община Девин да освободи сградата на здравната служба в селото. Това стана ясно на пресконференция в БТА, предаде репортер на novini.bg. Сградата е общинска собственост и д- р Литов има сключен договор с община Девин и с НЗОК да ползва лекарския кабинет, за да преглежда пациенти.

Преди седмица от кмет на община Девин е издадена заповед да бъдат разбити ключалките на вратите на сградата и да бъдат сменени патроните, за да не може д-р Литов да има достъп до лечебницата. Тази заповед е атакувана в съда. Ако кметът на общината успее да изгони лекарят, близо 400 жители на Селча ще останат без лекарска помощ. Селото се намира в отдалечен район и най - близката болница е на близо 40 км и през зимните месеци хората трудно стигат до лекарска помощ.

До д-р Литов стига информация от местните жители, че искат сградата да бъде отнета и продадена за хотел или за старчески дом. Медикът е решен на всяка цена да защитава правата си по съдебен път, но да не оставя жителите на малкото родопско село без лекарска помощ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3030 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини