Хаос в столичния градски транспорт заради ремонтите

  • 04 август 2015 21:24

  • 1785
  • 0
Хаос в столичния градски транспорт заради ремонтите
© Булфото

Хаос в градския транспорт заради пътните ремонти в София.

Въпреки указателните табели, става все по-трудно да изчислим маршрута си с обществения транспорт, защото всяка седмица има нови промени, съобщава Нова телевизия. Основните направления, по които има сериозни промени в маршрута на градския транспорт са три – „Цариградско шосе”, Руски паметник, а от тази седмица и бул. „България”.

Въпреки указателните табели по спирките, хората не могат да се ориентират кой трамвай се движи и кой не. Сред обърканите пешеходци е и Валентин, който живее в „Стрелбище” и всеки ден пътува с трамвай до центъра. С новите ремонти обаче е принуден да ползва автобус. „Автобусите поне не са им сменили маршрутите. Сега е лято и е време за ремонт”, казва Валентин Зарков. Въпреки, че се опитва да се информира всеки ден за маршрутните промени, изненадите за него не спират.

„Знам сега седмицата и единицата не работят, прави се ремонт по „Витоша”. Не съм знаял, от днес гледам, че е затворен пътя, сега там са машините на Руски паметник. Сигурно не работи и тук трамвая”, обяснява Валентин Зарков. Най-трудно е придвижването в района на Руски паметник, признават и от общината. Между „Пирогов” и площад „Македония” в момента не се движи никакъв градски транспорт.

„Именно по тази причина всъщност организацията на работа предвижда в скъсени срокове да бъде приключено изграждането на релсовият път, за да може да бъде пуснат трамвая, след което ще продължи работа по пътните платна”, обясни заместник-кметът по транспорта на София Любомир Христов.

Заради ремонта на бул. „Витоша” е променен и маршрутът на трамвай №7. „Затова планираме до началото на септември да бъде готов този етап и да възстановим пълноценно също обслужването по протежението на седма линия”, обясни зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов. А дотогава съветът е универсален – да четем указателните табели там, където ги има и да сме винаги подготвени за изненади.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини