Циганинът, обвинен за убийството на англичанката в Маломир: Крал съм, но не съм убивал и изнасилвал

  • 04 август 2015 21:14

  • 4128
  • 8
Циганинът, обвинен за убийството на англичанката в Маломир: Крал съм, но не съм убивал и изнасилвал
©

Грешил съм, откраднал съм, но убийство и изнасилване не съм способен да направя.

Това каза 40-годишният Иван Николов пред Ямболския окръжен съд, предаде 24 часа. Рецидивистът, който има 10 присъди за различни престъпления, е обвинен за бруталното изнасилване и убийство на англичанката Джанет Бенет в с. Маломир. За да прикрие следите си, той подпалил мъртвата британка. Изгореният ѝ труп бе намерен на 31 юли, на 200 метра от дома ѝ.

Съдебното заседание за определяне мярката за неотклонение на Николов продължи само няколко минути. Съдия Пепа Чиликова го остави в ареста. “Аз не съм извършил това престъпление. Тази жена не я познавам. Дойдоха полицаите и ме закараха в полицията, взеха ми ДНК без адвокат. Едва скоро разбрах за какво ме обвиняват. Никой не ми обръща внимание и не ми вярва”, обясни Николов пред съда.

В началото на съдебното заседание стана ясно, че обвиняемият е учил до 6-и клас. След като излязъл от затвора в края на 2012 г., той живял в Ямбол. Наскоро обаче се преместил в Маломир, където работил на лозята. В селото живеела и майка му. Според служебния му защитник адвокат Анелия Димитрова от събраните доказателства не може да се направи извод, че Николов е изнасилил и убил англичанката. Тя твърди, че той обяснил на разследващите къде е ходил и какво е правил вечерта на 30 и 31 юли.

На 30 юли Николов се прибрал вкъщи, пуснал си телевизора и заспал, защото отивал на работа в лозята в 5 часа сутринта. За времето от 21 ч на 30 юли до 5 часа на следващия ден нямало обаче свидетели, които да потвърдят казаното от него. Според адвокатката му това било нормално, защото живеел сам. От всички доказателства единствено ДНК експертизата давала някакви насоки по случая.

“При изследване на кибритена кутия и сиви мъжки дънки е открит ДНК профил на мъж и жена, като в този клетъчен материал има ДНК на Иван Николов и Джанет Бенет. При наличието на смесен клетъчен материал не може да се направи статистическа оценка на вероятността на съвпадение. Това е единственото доказателство, което може да се приеме като обвинително”, смята авокатката.

Според нея нямало други доказателства, че Николов е извършил престъплението. Той пък обяви, че бил обвинен, защото бил “по-лесната бройка и бил съден”. Николов е осъждан многократно за различни престъпления, казаха от прокуратурата. Циганинът има общо 10 присъди от 2002 до 2012 г. Те са основно за кражби, но има и наказание за шофиране в пияно състояние, както и за управление на кола, без да притежава книжка. Той е излязъл от затвора през декември 2012г.

За убийството на своята сънародничка Джанет Бенет писа и в. “Дейли мейл”. Жената била заплашвана от мъж още като се появила със съпруга си Ник в с. Маломир. Това твърди пред изданието британецът Стивън, който живее в турския град Алтинкум. Там са пребивавали и Джанет и мъжът ѝ, преди да дойдат в България. Те се установяват у нас през април. Стивън познавал убитата от 8 години.

“Тя ми изпращаше есемеси, в които ми казваше, че непознат човек я преследва дори като отива до магазина. И понеже тя не му обръщала внимание, той почнал да я заплашва. И ме питаше какво да прави”, казва мъжът. Той допълва,че повечето британци от турския град я предупреждавали да не идва в България, защото били чували, че тук престъпността е огромна.

“Това беше жена, която си обръщаше много внимание. Тя имаше и стил, и класа, които нямаше как да бъдат оценени в България. Тя отиваше там само с надеждата да намери евтино място за живот”, допълва и Стела Уилямс от същия турски град.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4128 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Недоумяващ

2015.08.08 | 21:51

8
Как може да не му вярват, човека е само с 10 присъди и колко ли още прояви има зад гърба си без присъди. Този човек направо е жертва. Ами Кънев да земе да му помогне.

2015.08.06 | 22:12

1
Спокойно, БХК скоро ще долетят на помощ. Та човека е жив светец... как може така да го обвиняват

2015.08.08 | 00:17

7
10 присъди и е на свобода... Това казва повече отколкото трябва. Не знам за другите, но аз при първа възможност имигрирам.
Бочко

2015.08.06 | 22:12

6
Циганите трябва да бъдат горени живи!

2015.08.06 | 22:12

5
ХАйди бе...че циганин има ли вшновен

2015.08.06 | 22:12

4
ЦИГАНИН ХЕМ КРАДЕ --ХИМ ИБЕ. ТОЙ ГЛАДЕН ЛАГА НО НЕНАИБАН НИКОГА...

2015.08.06 | 22:12

3
ЖАЛКО ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ...ЦИГАНИТЕ СА КЪРЛЕЖИ НА БЪЛГАРИЯ

2015.08.06 | 22:12

2
ЩОМ ИМА СМЪРТЕН СЛУЧАЙ---СМЪРТ ЗА ЦИГАНИНА

Добави коментар

Водещи новини