17-годишната София се крила в строеж, имала нужда да остане сама

  • 04 август 2015 21:07

  • 4441
  • 1
17-годишната София се крила в строеж, имала нужда да остане сама
©

“Умирахме от страх дали си носи инсулина. София е диабетичка, от няколко месеца е на инсулин и ако нямаше у нея, не ми се мисли какво можеше да се случи".

Това заяви пред в. "24 часа" Евтим Фарлалиев от Созопол - дядо на 17-годишната София Фарлалиева, която след нощен купон на къмпинг “Градина” бе обявена за издирване, тъй като не се прибра.

Очите на възрастния човек се насълзяват, когато започва да говори за случилото се. Въпреки тревогите той, както и родителите на тийнейджърката са щастливи, че историята със София все пак приключи с щастлив край.

Момичето се прибра живо и здраво вкъщи след близо осемчасово издирване от полицията и още толкова часове тревога на най-близките ѝ. Около 19,30 ч в понеделник София се свързала с майка си по телефона, за да ѝ каже, че е добре. След това веднага е била отведена в местната полиция за разпити.

“Видях я, добре е, но все още е разстроена. Плачеше”, споделя дядото. Той е сред уважаваните предприемачи в града, държи един от известните рибни ресторанти до пристанището в Стария Созопол. В полицията София обяснила, че не се прибрала от страх да не ѝ се карат, понеже не се върнала навреме.

Вечерта на 2 август десетокласничката от френската гимназия в Бургас изпратила своя приятелка от София на автогарата в Созопол. Вероятно малко по-късно се е уговорила с компания да отидат на къмпинг “Градина”. София поканила и сестра си Елена, но 25-годишното момиче било уморено и отказало. Тя обаче първа разпространи във Фейсбук информация, че София е била на къмпинг до 4 ч сутринта, след което е изчезнала.

Компанията тръгнала пеша за къмпинга, който се намира между Черноморец и Созопол, на около 5-6 км от града. Тийнейджърите се забавлявали в няколко плажни бара, накрая заспали на плажа. Около 4 ч едно от момичетата се събудило и видяло, че София я няма. Всъщност към 2 часа момичето се обадило на майка си и казало, че всеки момент се прибира, но не се върнало.

Според отлично осведомени малко преди 4 ч сутринта София се отделила от компанията и тръгнала пеша първо по плажа, а после по черен път към село Черноморец. Като пристигнала, постояла известно време, а после хванала автобус до Созопол. Тя обаче не се прибрала у дома, а се свряла в недостроена жилищна кооперация, където прекарала целия ден.

По-късно обяснила, че го е направила, защото е имала нужда да остане сама. Най-вероятно поведението ѝ е било провокирано от събитие, разиграло се между приятелките на къмпинга. Нейни връстници споделиха, че отскоро имала нова компания.

Последвайте канала на

4441 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.05 | 16:21

1
Само едно уточнение към автора: от 11.12.2009 г. Черноморец е град.

Добави коментар

Водещи новини