Работникът, който загина днес в Бургас, нямал второ въже

  • 04 август 2015 21:07

  • 4352
  • 0
Работникът, който загина днес в Бургас, нямал второ въже
© Булфото (архив)

Мъжът, който загина след падане от 7-ия етаж на блок 81 в бургаския ж. к. „Меден рудник”, правел изолацията в апартамента на братовчедка си. В момента на инцидента той бил сам в жилището и вързан само с едно въже, без второ обезопасително, казаха пред „Флагман” съседи.

Апартаментът се намира във втори вход на блока. Тялото на мъжа се строполило точно до площадката на входната врата. На мястото има парчета от стола, на който бургазлията се покачил, за да работи. По първоначални данни, той не бил добре обезопасен. Трупът е лежал на лобното място над два часа докато полицията е извършвала огледи. Едва след това на място дошла трупна линейка, която откарала тялото към моргата.

Прокуратурата започна разследване на случая със загиналия работник. Образувано е следствено дело за трудова злополука, съобщиха от полицията. Падналият от седмия етаж на бл. 81 в комплекса е 39-годишният бургазлия Николай Найденов.

От Инспекцията по труда обясниха, че в момента техни служители оглеждат мястото на инцидента. „В момента тече проверка от колеги, които са на място. Бил е нает от физическо лице, а не от фирма. Проверяваме по какъв начин е било наето лицето. Спазени ли са изискванията за безопасност”, заяви Красимира Георгиева, заместник-директор на Инспекцията по труда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини