Имигранти се барикадираха в Париж

  • 04 август 2015 19:20

  • 3225
  • 4
Имигранти се барикадираха в Париж
© gettyimages (архив)

Петдесетина имигранти, главно еритрейци и суданци, блокираха достъпа до приемния им център близо до хиподрума във Венсен, източно от Париж, протестирайки срещу условията на живот в центъра, които сравняват със затворничество, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

"Решение на проблемите ни", "Искаме правителството да осъзнае положението ни", пише на транспаранти, закачени на входа на центъра. Имигрантите се намират в този център на благотворителната организация "Емаюс" близо до Париж от юни, след като бяха евакуирани от няколко незаконни лагера в столицата. Те не позволяват на социалните работници да влязат в сградата, за да привлекат вниманието към условията в центъра, който сравняват със затвор. Имигрантите протестират и срещу липсата на помощ за уреждане на административния им статут, въпреки че такава им е била обещана, след като са били изгонени от лагерите си в Париж.

"Тук е като затвор. Приемаме ситуацията, защото по-добре тук, отколкото на улицата, ама тук няма нищо", казва имигрантът Абдала от Еритрея. "Няма как да си перем дрехите, даже няма леген и вода. Един сапун се дели между 20 души. Храната е лоша и недостатъчна. Всеки ден ни се налага да се возим гратис, защото центърът не ни дава билети", разказват и мигрантите.

"Нашата работа е да дадем убежище на тези хора, за да могат да спят някъде, да имат покрив над главата. Ние сме приемен център. Административната им ситуация е от компетенцията на държавните ведомства по въпросите на бежанците", обясни заместник-директорката на благотворителната организация "Емаюс" Орели Ел Хасак-Марцорати.

"Задействаният през юни правителствен план не означава само изпращане в центрове, а и индивидуално подпомагане. Всяка седмица има посещения за следене на ситуацията", увериха властите на област Ил дьо Франс и отбелязаха, че са създадени условия за прием на 1300 имигранти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3225 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.08.21 | 05:24

4
ми 'що не си скитахте свободни из африка паразитна сган. Или чакате да ви зарият с пари, ядене, маркови дрехи, телефони и жилища. МРЪСНА ПАПЛАЧ
Alex

2015.08.06 | 01:28

1
В Африка на лъвовете въобще не им дреме, че негрите имат човешки права докато в ЕС ги отглеждаме интересно защо тъпи са и мързеливи и имат само претенции "горките"!
7Hz

2015.08.21 | 05:23

3
Римската империя е разрушена по същият начин с помощта на варварите които първо се затичали като бежанци уж бягащи от своите и после докато другата част се биела с римските легиони те разсипали отвътре римската империя!
иванова

2015.08.21 | 05:23

2
по-нагло племе от арабите и африканските негри няма!Нахлуват в страната ти ,настаняват се и започват да искат-дом,образование,работа,медицинско обслужване,храна,дрехи.Ама това,че никой не ги е искал, никой не ги е канил,това,че местното население, живее бедно/като в България/,това не ги интересува-ТЕ ИСКАТ!

Добави коментар

Водещи новини