Социалното министерство работи по нова програма за заетост на хората в предпенсионна възраст

  • 04 август 2015 11:52

  • 2274
  • 3
Социалното министерство работи по нова програма за заетост на хората в предпенсионна възраст
© Булфото

Министерството на труда и социалната политика разработва програма за заетост, насочена към хората в предпенсионна възраст, е съобщил социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска по време на среща със служителите на структурите към министерството от област Разград, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство, цитирани от БТА.

Целта е да направи ефективна програма, която да предоставя устойчива заетост и да провокира интереса на хората. По думите на министъра е важно така да бъде направена програмата, че чрез нея да се включат колкото се може повече хора над 50 години на пазара на труда".

Калфин е призовал за предложения, свързани с ефективността на програмата за заетост за хората в предпенсионна възраст. Според него спецификите на отделните райони са от съществено значение и трябва да бъдат отчетени, тъй като и хората, за които се прав тази програма ще бъдат от цялата страна, а не само от най-големите градове. По време на срещата със служителите, министърът се е запознал и с особеностите на младежките програми в областта. Област Разград е сред областите с рекордно ниска младежка безработица. Предизвикателството обаче е насочено към активното включване на пазара на труда на т. нар. "демотивирани млади". В регионалното бюро по труда вече има действаща система за активно откриване на младежи, убеждаването им и вписването им в Бюрата по труда, където да им бъдат предложени подходящи работа или професионални обучения, посочват от министерството.

Последвайте канала на

2274 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
работник

2015.08.04 | 15:24

3
червен боклук защо не вкара почасовото заплащане както е в цял свят ами пак разни шменти капели еднодневни договорчета тинтири минтири червени мутри мошеннически
тоя ли

2015.08.04 | 15:21

2
Тоя ли бе.Да отид в някое бюро по труда де се нареди за подпис при 40 градуса вътре лятото и максимум 5 зимата, и ада видим каква песен ще пее.А пък служителите му как издържат незнам.Той не е създал условия за слутелите си, а пък камо ли за останалите.

2015.08.04 | 14:45

1
Знаеш ли въобще какво става в държавата . Едва ли

Добави коментар

Водещи новини