Мъж е готов да изпрати жена си с еднопосочен билет до Марс

  • 04 август 2015 10:06

  • 2633
  • 2
Мъж е готов да изпрати жена си с еднопосочен билет до Марс
© Getty Images/Guliver

Американецът Джейсън Станфорд е готов да изпрати съпругата си Соня с еднопосочен билет до Марс и подкрепя решението й да се включи в първата частна мисия до Червената планета, пише в. "Дейли мирър".

Двамата са щастливо женени, но след едно десетилетие Соня ще напусне половинката си, тъй като тя се е включила в предизвикалия доста спорове проект "Марс уан". Първата група с еднопосочен билет до Марс трябва да стартира през 2026 година. Джейсън Станфорд ще трябва да се грижи сам за двете си доведени деца - Хенри и Хачър, които сега са съответно на 13 и 11 години. Семейството живее в град Александрия, щата Вирджиния и то е приело хладнокръвно решението на Соня да стане част от колонията на Марс и Червената планета да се превърне в лобното й място.

"Проблемът не е личен, той засяга цялото човечество и аз го приех с цялата нужна отговорност, коментира Джейсън. Соня наистина ще ми липсва, но ако хората все пак успеят да изградят колония на тази планета, това ще бъде важна победа за цялото човечество, което ще разшири границите си извън пределите на Земята!"

Смелата астронавтка била подложена на атаки от колеги и познати заради решението й да си "зареже семейството " и да се впусне в безразсъдна авантюра.

Соня попадна в списъка на 100-те топ кандидати в проекта "Марс уан" на холандеца Бас Лансдорп, в който се записаха 200 хиляди участници, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2633 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Стойко

2016.03.22 | 23:56

2
В някои случаи заедно с тъщата!

2016.03.22 | 23:56

1
Горкият, явно много му е писнало...

Добави коментар

Водещи новини